Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tigris garnélának jó fehér...

Tigris garnélának jó fehér kvarc homok?

Figyelt kérdés
2012. jún. 7. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, a garnélákhoz sötét aljzatot használj!
2012. jún. 7. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:
leírod az okát légy szíves?
2012. jún. 7. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Az igazi színpompáját minden garnéla a sötétebb barnás-feketés talajon mutatja meg és a zöld mohákon.

A fehér talaj nem természetes nekik. Nem jó mert reflektálódik a lámpa a talajon, világít a talaj és így nem érezhetik magukat biztonságban.

Pl ilyen helyeken lehet fogni ganélákat:

http://www.youtube.com/watch?v=nafwnMMMsHc

Próbáltam egyébként garnélákat sötét ill. világos talajra tenni.

A red cherryk fekete talajon rikító pirosak lettek.

Drapp talajon barna színűre változtak.

A yellow garnéla, fekete talajon élénk sárga, drapp talajon meg kicsit olyan zöldesebb fehéresebb, fakóbb lett.

New bee, na az nem változott semmit.

És lehet hogy a tigris se változna, azt nem próbáltam.

De akkor is jobb nekik a sötét talaj, vagy a JBL manado sem rossz, az ilyen tégla színű (vöröses) így pl azon lehetne a legjobban látni a tigris garnélákat.

2012. jún. 7. 22:55
 4/6 A kérdező kommentje:
fekete bazalt zúzalékon a tigrisek nálam besötétedtek, de amikor vettem akkor még halványabb vagy átlátszóbbak voltak, látszódtak a csíkjaik, de most sötétek és nem olyan szépek.szóval nem akarok bazaltot.
2012. jún. 7. 23:43
 5/6 A kérdező kommentje:

[link]

A második képen az kvarc homok, nem?

2012. jún. 7. 23:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen az lehet :) De szerintem akkor se fehéret tegyél az nagyon világít. Inkább akkor drappot. Nem? Hát nekem mindegy mondjuk, próbáld ki. Én is próbálgattam ilyeneket, tehát ahogy te jónak érzed.
2012. jún. 10. 03:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!