112-144 l-es akváriumnak mennyi lehet a súlya, kb. hány hal tartható benne? Mennyi lehet a havi költség, és kb. mennyi az kezdeti kiadás (Akvárium, szűrők, fűtés, világítás stb. )?
A súlya kb. 130-160 kg (1l víz= 1kg +az üveg...), a kezdeti kiadás talán 100 ezerből kijön...
Szerintem.
A 144-esnél simán lehet bő 200 kilót számolni.
A havi költség nem sok, 1-2 ezerből kijön a villanyszámla meg a kaja, de mindig kell valami plusszba, növénytáp, gyógyszer, ilyen-olyan hülyeségek... De amúgy fenntartani nem kerül sokba.
Megcsinálni meg elég nagy eltérések vannak köztük, technikától függően, illetve hogy milyen stílusút akarsz, mennyi növény, milyenek, mekkora akvárium...
Kiszámolni én is csak úgy tudom, hogy megnézem a netes boltokban az árakat, azt meg te is megtudod, te ismered az igényeidet. Jó a használt, vagy új kell, fontos e a márka, a szerviz, vagy mindegy csak működjön...
Igazából kezdő akvarista lennék, ezért kérdezem. Egyenlőre csak tervezgetem hogy mit hogyan kéne. Még fogalmam sincs hogy konkrétan hogyan akarom berendezni, milyen halakat szeretnék belőle, de mivel élőlényekről van szó, elsőként alaposan körbejárnám a témát. (pl. nem lenne jó ha a szekrény nem bírná a ránehezedő súlyt :P)
Úgyhogy köszönöm szépen a tanácsokat mind kettőtöknek!
Esetleg ha van kedve valakinek írni egy privát üzenetet kezdő haltartó számára azt szívesen fogadom!
Itt ha legörgetsz, vannak ajándék ebook-ok, azokat regisztrálás után el tudod olvasni. Hasznos, mindenképpen olvasd el őket! Nem hosszúak!
Nekem szerencsém volt a kiadásokkal, mindent kiokoskodtam :)
- akvárium: 112 literes, Akvariumplus: 8000 Ft
- világítás: armatúra és csövek a páromtól jöttek, ingyen voltak
- szűrő szintén páromtól, de ezért adtam neki 3ezer Ft-ot
- fűtő: 150W-os Aquael, Freesnapf 5ezer
- aljzat: 15 liter Manado kb. 6-7ezer volt
- növények zömét ingyen szereztem be, illetve páromtól és ismerősöktől hoztam
- halam sok féle volt, kalászhalak kerültek 5ezerbe, de eladtam őket, garnélák nagy része ingyen, most neonok vannak, 20 db, ezeket 2ezerért vettem
- apróságok szintén max 2-3 ezer Ft, pl esőztető meg ilyesmi
Ha mindent újonnan vettem volna, és mindent meg kellett volna vennem...hát lehet bele se kezdek. De így jó volt. :) Jól körbe kell nézni akvarista.hu-n, sok mindent ingyen és potom pénzért meg lehet szerezni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!