Jó napot! 140l-be össze lehet rakni őket:4 molli,2 anci,4 guppy,8 neon,5 f. tetra,5 z. dánió,2 m. dánió,2 szifó,2 platti? Me, kicsi nekik?
Végülis össze lehet őket tenni, de azért én mégse tenném.
Tudniillik a dániók mind kifejezett csapathalak. Főleg a zebradánió olyan hogy minél többet tartasz belőlük, annál jobban érzik magukat. A játékuk is így érvényesül igazán.
Vagyis én legalább 10 zebradánióval kezdenék.
A malabári dánió (gondolom az "m.dánió" ez akar lenni) azontúl hogy nagyra nő, szintén kifejezett csapathal. Namármost, 2 db belőlük nem csapat.
A következmény az lesz, hogy a malabárik elkezdenek játszani más halakkal - vagyis kergetik őket. És a neonhal meg a platti ezt nem fogja tolerálni, mivel nyugodt úszásúak. Folyamatos stresszben lesznek, nem esznek majd, sőt még darakór is kijöhet rajtuk.
Szóval én azt tanácsolnám, hogy vagy hagyd ki a dániókat és vegyél helyettük még elevenszülő halakat, vagy oké, maradjanak a dániók, de akkor viszont ezekből vegyél, és hagyd az elevenszülőket.
Általánosságban az az érvényes, hogy inkább legyen kevés fajból sok, mint ellenkezőleg: sok fajból kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!