Melyik világítást válasszam?
Én csak a quadot ismerem, nekem tetszik az a lámpa, de azt én tengeri csövekkel vettem, tengeri akváriumhoz.
Édesvizihez jó hogy találtál olyat ami 6500 K csövekkel van, mert az jobban való növényekhez mint a 10 000 K.
A másika nem ismerem, de azért tudni kéne mekkora akváriuhoz akarod, mert 4 vagy 6 cső nem mindegy, a 6 csőnek azért másfélszer erősebb fénye összességében.
360 Literhez a 4 csöves (216 Watt)-ot választanám, csak mert az a villanyszámlát nem dobná meg annyira és a fénycsövek spektruma kedvezőbb növényekhez.
Gondolod el, hogy mennyire sokba kerül az, hogy te azt telerakd növényekkel, ez egy bazi nagy akvárium.
Tehát azt csinálnám, hogy a lámpát háta tenném, így elöl lenne helyem matatni benne, és csak hátra ültetnék fényigényes növényt, végig a lámpa alá.
Aztán előre is lehet ültetni valamit, pl kicsi anubias nana növényeket, gömbmohákat, azoknak nem kell erős fény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!