lehetne valahogy fölé rögzíteni, esetleg valami terelő lemezeket fölé barkácsolni.
Bele lehet szerelni egy darab csatornába, vagy balkonládába...
Ennél olcsóbb megoldás nem hiszem, hogy létezik. Kell bele egy normális fénycső, mondjuk egy 965-ös napfényes, de ha ezen is spórolni akarsz akkor a nagyon minimum az egy 860-as napfényes.
2012. máj. 23. 14:00
4/9 anonim válasza:
Az eredeti kérdésre visszatérve a szűrést ha lehet ne centizd ki ennyire. :)
Barkácsolj egy tetőt, nem bonyolult és nem is drága. Így a csövek fognak a legtöbbe kerülni. A másik megoldás, hogy veszel egy armatúrát, viszont akkor a magas fényigényű növények esnek. A Hailea fénycső armatúra nem túl drága, én már 6 és fél ezer körül is láttam valamelyik e-shop-on egy ilyen 60 centiméteres lámpatestet, és ebben már benne van a fénycső is. Ám ez csak nagyon minimális világítás, ami legfeljebb mohaféléknek vagy vízilándzsa (anubias) féléknek felel meg.
2012. máj. 23. 14:23
6/9 YourDestiny válasza:
Jah, a szűrésen ne spórolj, mert amiatt lehet a legtöbb fejfájásod. Az erősen kínai darabokat kerülni kell. Javaslatom egy TetraTec IN 400 vagy az Eheim PickUp 2010.
2012. máj. 23. 14:25
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat. És az akvárium szettekről mi a véleményetek? Mert akkor lehet, hogy egy olyannal olcsóbban kijönnék. Csak nem tudom, hogy ezeknek mennyire jó a felszerelésük?
2012. máj. 23. 15:08
8/9 anonim válasza:
15 w-os világítás van benne, amit először linkeltem, abban T5-ös 24 W-os, többféle növényt tarthatsz, és egészségesebben alatta.
A szettek szűrői általában nagyon alul méretezettek, így valószínűleg arra még költeni kell, ezt kalkuláld bele.
2012. máj. 23. 15:49
9/9 YourDestiny válasza:
Ahogy az utolsó írja, a világítás is elég gyenge, de főleg a szűrő az, ami az esetek 99 százalékában dísznek van hozzá. Érdemes külön vásárolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!