Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől dülledhetett ki az...

Mitől dülledhetett ki az aranyhalam szeme?

Figyelt kérdés
2 aranyhalam van,ma észrevettem hogy az 1iknek az 1ik szeme teljesen kidüledt!nem tudom mi lett vele!volt már valakinek ilyen?remélem nem fog elpusztúlni!!
2009. jún. 28. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy hasvízkór,ez az egyik tünete.Azt tanácsolom,hogy tedd külön a többitöl.És kezeld valamilyen szerrel,de ne vidd tulzásba,a boltost kérdezd mit ajánl.Amugy a hasa fel van puffadva?Amugy régen nekünk is volt ilyen.Ugyan ugy aranyhallal,sajnos meghalt.Valószinü neked is meg fog halni,sajnálom.Ha hasvizkor,ez annyira előrehaladott,hogy gyogyszer sem segit:S.
2009. jún. 28. 18:49
 2/8 Salx Narval ***** válasza:
Valami mást nem látsz rajta? Mindenképp csinálj vízcserét 40%-át cseréld le állott vízzel.Nem merek ennyi tünetre gyógyszert ajánlani.SN
2009. jún. 29. 11:39
 3/8 A kérdező kommentje:
csak szemén látok változást.a vízet kicseréltem!ugyanúgy úszkál mint a másik,és eszik is!ő mindig is félénkebb volt mint a másik aranyhal.ez most is megvan!
2009. jún. 29. 11:53
 4/8 Salx Narval ***** válasza:
Figyeld rendszeresen és ha elkezdene dagadni,vagy bármi más tünete van, írj.Sajnos én is hasvízkórt gyanítok, de egy dülledt szem kevés a bizonyossághoz.A másikat is figyeld.Remélem állott volt a vized.Készíts elő egy újabb adagot 2 nap múlva szükség lesz rá.Valamit írj az aksidról,liter,halak,szűrő,növény,stb. Sera Baktopur Direct re lesz szükséged.Nem ártana beszerezni,hogy kéznél legyen ha kell.Az aranyhalaknál sajnos gyakori ez a betegség.SN
2009. jún. 29. 13:27
 5/8 A kérdező kommentje:
12 literes akváriumban vanak 2en.Rensan (Air pump) márkájú levegőztetőjük van!a vízbe tettem Parakill-t.Röviden ennyi!
2009. jún. 29. 16:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja!és műnövény van az akváriumban,mert az élőt lefosztották!élőt nem tudok bele tenni!mert megeszik!egyébként elég békések,amikor kaja van akkor úgy látom h a beteget kergeti a másik!!ez nem tudom lehe-e baj!?
2009. jún. 29. 16:55
 7/8 A kérdező kommentje:
már lassan 2 éve hogy nálam vannak,és nem történt még ilyen!!kézdetben gömbakváriumban voltak,megmaradt az előző halamról(betta).aztán azt sikeresen széttőrtem,de a halak szerencséra túlélték!utána vettem ezt a 12l-es hagyományos akváriumot.
2009. jún. 29. 16:59
 8/8 Salx Narval ***** válasza:
Az aranyhal kerti tóba való.Ha akváriumban akarod tartani,2db halnak is, minimum 50liter de inkább 100.Egy jó minőségű szűrő elengedhetetlen.Egy ekkora akváriumban az állatok stresszes állapotban vannak, azért kergetik egymást.Vizük a tűréshatárig melegedhet nyáron.Ezek hidegvizi halak. Nem beszélve a víz tisztaságáról.Egy ekkora akváriumban naponta kellene cserélni a vizet,ahhoz,hogy megfelelő tisztaságú legyen. Méghozzá állott vízzel pótolva,ami újabb streszt eredményez.Mármint a naponkénti vízcsere.A csapvíz pedig klórt.Őszintén bevallom csodálkozom,hogy élnek.Az életük szenvedés,és ha meg is gyógyul most,a probléma nem oldódott meg.Kérd meg a szüleidet,hogy vegyenek egy nagyobb akváriumot és szűrőt.Ha ez nem lehetséges tarts kis testű halakat,de szűrő akkor is kell.Amíg ezeket nem oldod meg nem tehetek semmit.Ha romlik az állapota a fenti szerrel kezeld, de így nem sok értelme van.SN
2009. jún. 29. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!