kezdő akvarista vagyok biztonság kedvéért megkérdezem.... nem rég van meg az akváriumom kb 3 hete és az elején természetesen homályos volt mint olvastam sok helyen, utána kicsit tisztább lett és most megint homályos.... alkalmaztam vizcserét is (10 liter vizet cseréltem benne) természetesen 24 óráig ált csapvízből.... és ugyanolyan homályos maradt... ez esetleg valamilyen probléma forrása lehet? ha igen segítsetek kérlek (lakók: 2nőstény betta és 1 hím +3 darab páncélosharcsa)
Meg volt a 3 hét üresen járatás?Mert ha nem akkor az a hiba.
2012. máj. 18. 20:02
3/9 anonim válasza:
Meg volt a 3 hét üresen járatás?Mert ha nem akkor az a hiba.
2012. máj. 18. 20:03
4/9 anonim válasza:
2 lehetőség:
- a kavicsot nem mostad ki és az keveredik fel
- elszaporodtak az infuzoriumok (2 nap sötétítés és eltűnik).
2012. máj. 18. 20:53
5/9 A kérdező kommentje:
az akvárium 1 teljes hétig ált (vízelőkészitővel persze) az aljzatot megszámlálhatatlanszor átmostam.... 15x biztosan még át is főztem..... a szűrőtöl valoban többet várnék.... aqvael FAN1 tipusu 320l/h... nem tudom mit csinálhattam rosszul a halak naponta 2x kapnak enni...(persze mértékkel)
2012. máj. 18. 21:57
6/9 Platypus válasza:
Állítsd be úgy a szűrőt, hogy a lehető legjobban kavarja a felszínt, meg ha buborékoztat, azt vedd maxra, mert ha egysejtűek okozzák a problémát, akkor azok fogyasztják az oxigént a halak elől. A pár napos sötétítés és kajamegvonás, erős vízcserével egybekötve is segíteni szokott.
Ha ez sem oldja meg, szerezz kovaföldet. Mosd át, rakd be egy nejlonharisnyába és pár órára rakd a szűrőszivacs helyére. Bármi is a zavarosság, ez ki fogja szedni. Természetesen az egyszerűbb megoldások is működnek, de ez 100%-os. Még az infuzóriát is kiirtja. Kertészetekben lehet vásárolni. Létezik direkt akvarisztikai kovaföld meg hozzá való szűrőkészülék, de ez nálunk nem terjedt el, legfeljebb külföldről tudnál rendelni.
2012. máj. 18. 22:22
7/9 A kérdező kommentje:
esetleg még hibaforrásként az aljazatott tekintem.... nagyon nem vagyok vele megelégedve... 1 kisállat kereskedésben vettem(gömbkavicsok)nem tudom hogy ez baj-e de a kavicsokon valami barna lerakodás van.. és akárhányszor átmostam a kavicsot mindig barna árnyalatú volt utána a víz.... igen a 15. után is...
2012. máj. 18. 22:23
8/9 A kérdező kommentje:
+ elfelejtettem emliteni az akvárium falán minidg vlmi barnás szinű valami odatapad... és nem győzöm lesikálni.... biztos ennek is köze van a "homálysághoz"
2012. máj. 18. 22:30
9/9 anonim válasza:
Az barna alga, ami az akváriumod falán van.
2 almacsiga + 2 törpeszívóharcsa tisztára nyalná egy nap alatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!