Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kihaltak a csigáim, mitől?

Kihaltak a csigáim, mitől?

Figyelt kérdés
Volt 4db csigám (ne kérdezzétek milyen, ugy kaptam), egy eltünt házával együtt, a többi meghalt. Petét is raktak elötte egy csomót, de nem lett belőlük semmi. Guppikkal voltak együtt.

2012. máj. 15. 11:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

kiöregedtek?:)

az fura, hogy a halak jól vannak és a csiga kimúlik, nekem úgy tűnik a csigák "mindent" bírnak, a petéket akár a halak is megehették..

ha szeretnél csigát én szívesen adok párat..de csak hólyagcsiga félét tudok ajánlani

2012. máj. 15. 11:44
 2/14 anonim ***** válasza:
14%
ha a házával együtt tűnt el az egyik akkor valószínű, hogy el ment új életet kezdeni mert látta hogy a guppik sorra nyírják ki a kis cimboráit és ő nem akart ilyen körülmények között meghalni. FONTOS! a guppikat soha ne tedd ismeretlen csigafaj mellé, ez igen kockázatos. am most nézem a guppi egy hal!!! hogy lehettél ilyen felelőtlen betenni szegény csigákat házastól ilyen unalmas zombik mellé mint a halak!!!
2012. máj. 15. 12:23
 3/14 anonim ***** válasza:
11%
A leírt információkból ez nem derül ki, de a csigafajok többsége nem kopoltyúval lélegzik, sőt... :D szinte egyik sem. Szóval nem tudom pontosan miről van szó, de egy helyen hal+csiga nagyon szarul hangzik.
2012. máj. 15. 12:26
 4/14 anonim ***** válasza:

:D csiga+hal semmi gond, a legtöbb akváriumba kerül növénnyel csiga és teljesen jól megvannak a halakkal:))))

nyilván más, amikor csigaevő halhoz kerül, de itt guppikról van szó!:)

2012. máj. 15. 12:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 2. és 3. válaszoló sima mezei csigákra gondol, nem vízben élőkre.

Kérdező: azért leírnád, hogy nézett ki a 4db csiga? Mert fajtól függően változhat az ok, miért és hova tűntek.

Pl. ha maláj tornyos csiga volt, akkor lehet, hogy csak azért nem látod, mert elásta magát, mert azok azt szokták. Ugyanígy a csigaevő csigák is. Lehet, hogy az egy, ami eltűnt csigaevő volt, megette a többit és utána elrejtőzött az aljzatban.

Más csigafajok meg képesek tömeges halálozásra. Ha nem tetszik nekik a vízminőség, akkor csoportosan döglenek ki.

A guppik tuti nem bántották őket.

2012. máj. 15. 13:44
 6/14 A kérdező kommentje:

Gondolhatod, hogy nem az utcán fogtam pár csigát és dobtam be a vízbe :D

Én is ugy tudtam, hogy a csigák mindent birnak, és gyorsan szaporodnak. Engem nem szeretnek ugy néz ki. :( Hát jol jönne egy pár csigusz :)

Lehet hogy a guppik ették meg a petéket, de volt olyan, amit a víz felett raktak le, de abbol se lett semmi. Nagyon sötét szinük volt, az egyik teljesen fekete. Gömbölyűek és egész lent csúcsossak voltak picit. Nem bújt el.

Mondjuk érdekes, mert az utolsó, tegnap óta egy helybe volt, ma hozzáértem ès leesett a csiguszház róla :/

2012. máj. 15. 14:05
 7/14 Platypus ***** válasza:
100%
A megmagyarázhatatlan csigapusztulás gyakori oka a magas réztartalmú csapvíz vagy a túladagolt növénytápszer. A magas nitrátszint is okoz hasonlót, de az a halakon is meglátszana.
2012. máj. 15. 14:36
 8/14 A kérdező kommentje:
A vizzel nem hiszem, hogy gond van, mert eddig két házzal lejjebb éltek, ott nem volt gond.
2012. máj. 15. 14:57
 9/14 Platypus ***** válasza:
100%
A réz az öreg csövekből jön, akár két ház között is hatalmas eltérés lehet. Ha nem ez a gond, akkor feltételezhetően a vízminőség nem tetszik nekik. Érdemes lenne nitrátot és ammóniát méretned egy vízmintából, a nagyobb halasoknál megcsinálják.
2012. máj. 15. 15:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudnám ha hülyék az emberek akkor minek írnak ha meg baromkodni akarnak akkor tegyék azt máshol.Na szóval a víz lehet ahogy mondták de lehet hogy éhségében halt meg mert nincs alga az aksiba amit a csigág esznek.
2012. máj. 15. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!