Lecseréljem a belső szűrőmet? Milyenre?
Én 45 literbe Aqauael fan-1 -et használtam, de pont hogy levegőztető nélkül. Nem is tudom, hogy adtak e hozzá olyan csövet, hogy levegőztet. Én csak így használom naturban:
Nem szeretem ha zörög és nem is hiányzott soha a halaknak a levegő. Ha fordozza a víz felszínét, akkor jut elég oxigén a vízbe és nem pipálnak a halak, nem mozog gyorsan a kopoltyújuk,csak normálisan úsznak.
Max akkor kellhet külön levegőbefújás, hogyha nagyon sok hal van benne, vagy ha nagyon nagy halak amik sok levegőt szívnak el egymás elöl.
Olcsó, és van hozzá szivacs is, és kavicsszűrő is. így akár aktívszénnel is variálhatod a szűrőt.
Kezdő akvaristaként én ezt vettem a 40 literesbe.
A kavicsszűrőbe raktam szivacsot, nagyon apró lyukú szivacsot, és hihetetlen szép tiszta lett tőle a vizem. Ezért is szerettem hiszen nagy a szűrőtöltet, és variálható is.
A másodikkal én is szemeztem anno pár éve, praktikus kis szűrőnem gondoltam akkor is.
Lehet bele rakni siporax minit, szat gyantát, aktív szenet, mindenféle hasznos cuccot.
A szivacsot pedig nem korlátozzák egy szűk tartállyal, hanem szabadon van egy nagy, bordázott felület növelt szivacsszűrőknél is használt szivacs.
Végül nem olyat vettem, de jónak gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!