Mi történt a halaimmal?
3 hete telepítettük be az új akváriumunkat-és eddíg minden rendben volt-azt viszont már többször megfigyeltük,hogy a 3 db serpa lazacunk olykor-olykor agresszívan kergetőznek.A mai napon mikor haza értünk az történt,hogy a guppiknak az összesnek lecsípkedték a farok úszójukat és 2 guppim ezáltal elpusztult...-most szedtem ki őket az akiból...:(.
Elkülönítettük a 3 serpa lazacot-jelenleg egy 5 l-es befőttes üvegben vannak-de nekem így nem kellenek-mert ilyen agresszívan nem tudom őket vissza tenni...-mit tehetnék,kinek adhatnám őket???Mit csináljak?Mi történt velük???
Hát adj fel hirdetést, akvarista.hu-n, vagy expresszen.
Vagy vidd be egy állatkereskedésbe, tedd le az asztalra, aztán futás :)
Huhh :D
30 L-BEN VOLTAK,NEM TUDOM MI LEHETETT A BAJ...-enni napi 2-szer is kaptak-éhesek sem lehettek..-nem értem...akvarista.hu-n?Lehet,hogy valakink kellene?
Ezen kívül nincs olyan, hogy 3 db serpa lazac. Maximum a te elképzeléseidben, de amúgy ilyen nem létezik.
Ezért nem is tudnak normális serpa lazacként viselkedni.
8-10 db -nál kezdődik a serpa lazac tartása. Ehhez 3× ekkora akvárium kell. Annyian, és olyan helyen mutatnak természetes viselkedés formát.
Etetni pedig naponta 1-szer, hetente 6-szor.
A túletetés csak tovább terheli az amúgy is instabil vizet.
Ja, és hogy mit kéne csinálni...
Miután a mostani halaidat valószínűleg rövid úton kivégzed, elölről kéne kezdeni az egészet. (vagy nem) Ha igen, akkor egy kis olvasással, az általános alapok elsajátítása miatt.
Aztán csinálhatnál egy akváriumot mondjuk egy bettának.
Őt egyedül tarthatnád, 30 literben nem társítható.
Szerintem a csipkedés a faj tulajdonsága.. ugyanis nekem is van egy 60 l-es akváriumom, amibe sok fajta hal található, köztük 8 serpalazac és a 6 neonhalamból 4 elpusztult, mert lecsipkedte az uszonyaikat a serpa nemzetség. :(
Szóval szerintem ha egy békés akváriumot szeretnél, inkább válassz másik díszhalat. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!