Márványsügér tartása?
Ekkora akváriumhoz mindenképpen kell egy 1000l/h körüli külső szűrő, de az igazi az lenne ha vennél 2db 1000l/h.
A márvánnyal az a gond, hogy ha jól akarod etetni akkor olyan heti 2,3 ezerbe kerül a 3db hal... nekem volt 5db márványom egy 800 literes akiba és amikor olyan 40cm körül voltak akkor 60db kis méretű csalihalat ettek heti 3x a többi napon pedig az 1 kg-os haltápból kaptak 4 evőkanállal és ezek mellet még állandóan kunyiztak a kajáért.Elképesztően okosak szerintem vannak olyan okosak mint egy macska, pl: amikor bementem a szobába a kajás dobozzal akkor majdnem szétverték az üveget, de ha valami más doboz volt a kezemben akkor semmi és azt is tudni kell hogy megismerik a gazdájukat.amire még kellene figyelni hogy jó vastag legyen az üveg mert simán széttörnek bármit
Oda kellene 2 külső szűrő+1 powerhead (vagy egy nagy és egy nagy powerhead).
Atman At-203-as vízpumpa jó lesz nagy szivaccsal+az 1500 l/h-s külső szűrő. Majd látod, hogy elég lesz-e, de szinte biztos, hogy nem, ahogy nőnek úgy terhelik a vizet. Legfeljebb majd idővel veszel még egy külső szűrőt.
Egyébként hasonló méretű Dél-Közép Amerikai sügerekkel jól társítható, vagy az Afrikai Nimbochromisokkal is szépen megfér. Náluk a méret a lényeg, ha befér a szájba akkor az eleség, ennyi az egész. =)
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!