Szeretnék egy akváriumot.40×36cm. Szeretnék bele 10cm-es díszkövet és 1 élő növényt. Mennyi hal férne el kényelmesen?
Kavicsnak jó a fekete apró bazalt, a sóder, a jbl manado.
Vagy ha növényes táptalajt akarsz akkor pl az Aquatic Nature Pro-Soil, mert abban jobban megmaradnak a növények:
Árulnak csomó féle színes kavicsot is, ami szép-szép, csak éppen a halaknak nem jók, mert ömlik belőlük a festék és megpusztulnak tőle.
Pl vettem egyszer olyan kék kavicsot, amit nem tudtam kimosni úgy, hogy nem színezze már kékre a vizet, és ezt nem rakhattam be a halakhoz. A halak érzékenyek a víz minőségre, de még én sem mertem volna meginni azt a kék festék löttyöt, érted tehát a halak meg meg is döglenek az ilyentől könnyen.
Nagyobb kősziklának bazalt, lávakő...stb. mehet bele, viszont fehér mészkövet ne tegyél bele, mert abból meg oldódik ki a mész és keményíti a vizet, és az szintén se a növénynek nem jó, se a halaknak.
Szerintem túl sok halat ne tervezzél bele, és inkább piciket: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!