Ez így megoldható, működőlépes? Adjatok tanácsot.
Így is lehet:
Pumpa valahova mindenképp kell, mert nem fog magától körbemenni a víz sajnos. Nem tud örökmozgó lenni.
Vagy powerheaddal, annak van egy szívó ága:
értem akkor egy pumpa is kell,de milyen erős legyen ?
Kis tó lesz,nem nagy. Köszi a sok segítséget :)
Szerintem a Hable által rajzolt megoldás veszélyes. Egyszer tömődik el kicsit jobban a szűrőanyag, a víz nem megy elég gyorsan fel, a szivattyú szárazra kerül és leég. A biztonságos és egyszerű megoldásnál a szűrőtartály a tó szintje fölött van, és annak a tetejére nyomja föl a pumpa a vizet. Ha eltömődik, akkor a víz nem a szűrőanyagon megy át, csak kifolyik a peremen. És így a gravitáció neked dolgozik, nem ellened.
Szivattyú nélkül semmiféle szűrőmegoldás nem működik. Mégis, miért áramolna körbe-körbe a víz, ha nem hajtja semmi?
Az a baj, hogy nem tudom, barátom apjának a tava hogy van megcsinálva.
Ott egy nagy betonkocka luk van beásva a tó mellé de vagy 2 méterrel arrébb, de nem tudom hogy van becsövezve. A beton luk tetején van egy csatornafedél, egy vas lap hogy a kutyák ne essenek bele, és az felhajtható. Ott szerintem a tóban lehet a pumpa, mert a betonkockában nem láttam semmit, csak sok homokot - a homokon át folyik a víz. Elméletileg van egy több rétegű szűrőfej valahol, amin nem tud a homok átmenni, mert a homok nagyobb szemcseméretű és asszem úgy lehet tisztítani a szűrőt, ha megfordítják a keringés irányát, akkor a beton kocka tetejére jönnek fel a koszok, amit lehet lapátolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!