Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Meddig lesz opálos az akvárium...

Meddig lesz opálos az akvárium vize?

Figyelt kérdés
Tegnap állítottam össze egy 54 l-es aksit, vannak benne növények, + szőlő tőke, szűrő, fűtő, ajzat... mint sok új aksinál nálam is jelentkezett az opálosodás, 24 óra elteltével nem hogy csökkent, sokkal opálosabb lett a víz, szinte már alig látni valamit. Mit tegyek?
2012. ápr. 27. 22:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Már egyszer szétszedtem kimostam az aljzatot, de az aljzat mosásakor még a legutolsónál is zavaros vizet öntöttem le róla. Azzal lehet a gond.

Egyébként betták lesznek csak benne.(meg persze alga evő és pár aljzat takarító pl házmester hal) Egyébként nagyobb akváriumot sajnos nem tudok elhelyezni a lakásban ez a maximális. Szeretném már ha összejönne, kb 1 hete ezzel szenvedek mindig van valami új gond... Nem tudom, h most újra szedjem szét és mossam át, vagy várjak... :S

2012. ápr. 28. 13:13
 12/17 anonim ***** válasza:

Legutolsónál is zavaros vizet öntöttem le róla. Ez teszik.

:)) Akkor mégsem mostad ki rendesen. Amíg olyan a víz mintha malteros vödröt mosnál el, addig nincs jól átmosva. És ez esetben a kérdés is helytelen, mert a vized nem opálos, hanem koszos.

2012. ápr. 28. 14:02
 13/17 A kérdező kommentje:
Nos kb 2 óráig mostam... ha ez nem elegendő akkor szerintem ez az aljzat típus egy nagy rakás szar, már elnézést. Nem ajánlom senkinek, most mehetek venni egy minőségibbet, ez meg megy a kukába...
2012. ápr. 28. 15:40
 14/17 anonim ***** válasza:

De milyen talajt vettél?

Ha fekete színű apró bazalt, annak le kell, hogy ülepedjen 1-2 nap alatt, az nem azért színez mert koszos, hanem mert ahogy kevered a vödörben, mindig egyre apróbbra törik és egy fekete por lesz az alján. Azt én óvatosabban szoktam mosni mint a többi talajt, nem vödörben, hanem egy kis hálóban, mindig csak 2 marékkal és úgy sokkal hamarabb kimosom, ami meg nagyon apró törmelék, az kiesik a háló alján.

Persze léteznek olyan színezett talajok is, amit lehetetlen kimosni, pl egyszer vettem olyan fehér homokot amiből mint a tej, olyan festék jött le egy óra mulva is. Meg vettem egy kis zacskó kék talajt, csak próbából és abból meg dőlt a kék festék és nem tudtam kimosni. Ezt a talajt meg csomóan veszik bettákhoz. Szerintem meg is döglik a hal amit beletesznek.

A sóderrel egyébként (ami a legolcsóbb talaj) nincs ilyen gond, abból is van apró szemű és azt nagyon könnyű átmosni, csak az olyan világos drapp színű.

Én az elején azért mondtam az infuzoruumot, mert nem tudtam hogy a talajjal van a gondod, hogy az nem ülepedik le és attól van porfelhőd.

2012. ápr. 28. 21:28
 15/17 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a fajta talajom van.

2012. ápr. 29. 00:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyanez a problémám volt. Ha nem csökken, hanem egyre növekszik, az azt jelenti hogy valami enged ki magából valamit... nekem például a fa miatt opálosodott... kivettem, kicseréltem a vizet és máris jó volt.:) szerintem a szőlő tőke lehet a hibás.:| (de nem biztos) próbáld ki te is hogy kicseréled a vizet, kiveszed és majd meglátod...
2012. ápr. 30. 14:52
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kipróbáltam amit az utolsó írt "kivettem a szőlő tőkét, majd kicseréltem a vizet" és tényleg jó volt, aztán áztattam, főztem, áztattam... tegnap vissza raktam ismét egy picit beopálosodott, de nem szeretném ismét kiszedni. Több fórumon azt olvastam, h a szőlő tőke 1-2 hétig enged ki magából ilyen fehéres nyálkás cuccot, állítólag eltűnik magától, meg az alga evők is szeretik, remélem nálam is ez van, :)
2012. máj. 4. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!