Ha nem tudok hetente vizet cserélni csak mondjuk havonta vagy 2 hetente a 112literes aksimban, akkor hány halat[3cmeseket] tartsak benne, hogy ne legyen túltelepítve és ne termelődjön annyi nitrát.Van nitrát kötő műgyanta
1 db réti csíkot, az iszapban él (bár neki nagyobb akvárium kéne), vagy kis törpe karmos békákat, ők meg mocsarakban élnek. Lehet hogy 6db fekete tetra se döglene ki olyan könnyen, de mi akadályoz meg a vízcserében?
2012. ápr. 27. 03:24
2/14 anonim válasza:
20-25 db. De ilyeneket csak nano halak között találsz, az átlag díszhalak közt a legkisebbek is nagyobban ennél.
De ha 1 hónapra elodázódik a vízcsere, akkor így sincs rá garancia, hogy ne viselje meg őket a kelleténél nagyobb változás.
A szat gyanta jó ötlet, elég hatékony cucc, de csak külső szűrőben használható. Vagy valahogy az áramlásba kell tenni, hogy jól átjárja a víz.
De egy ekkora akváriumba 2 hétnél nem húznám tovább a vízcserét.
2012. ápr. 27. 05:51
3/14 anonim válasza:
Ha van külső szűrőd, és belsőt is használsz kiegészítő szűrésnek akkor ki lehetne tolni 2 hétre a tapasztalataim szerint. Bár a 112 literes akváriumban jó ha van 90-95 liter víz, ami ugyebár nem sok. Én nem tennék bele átlagosan 10-15 halnál többet
2012. ápr. 27. 10:02
4/14 anonim válasza:
egyet értek az utolsóval, max.15db apróbb méretű (max.4-5cm) hal. külső szűrőt érdemes használni
2012. ápr. 27. 11:48
5/14 anonim válasza:
Utolsó! Azok már nem kis halak, és a kérdésben is 3(!) cm-esek szerepelnek!!!
2012. ápr. 27. 11:50
6/14 anonim válasza:
Ha van benne növény, van rajta fény, és nem cserélsz vizet, csak mondjuk havonta, akkor hiába van külső szűrőd, fél év mulva úgy tele lesz algával, hogy behánysz mikor ránézel.
2012. ápr. 27. 11:55
7/14 anonim válasza:
Nekem pont ilyen nano halacskából van kb 15db (1-3 centis halak ezek) és 112 literben úszkálnak, van egy külső szűrőtartályom mellette, hát vagy 50 literes lehet, de de nincs telepakolva szűrőanyagokkal a fele sem, mert annyit még nem tudtam venni. Van benne még kb 30 garnéla, persze nem számoltam meg, csak ránézésre.
Ebből hetente szoktam kb egy vödörnyi vizet kimeríteni, egy műanyag tállal. Nem porszívózok, de ez a "hatalmas" vízcsere igazán nem tart semmiből. 1 perces művelet.
Nálam ezek a halak 10NK lágy vízben vannak, ez az akvárium szellőzik, mert nyitott, És kb 3-4 naponta 5 liter vizet kell önteni bele pluszban, ami csak a párolgás miatt fogy ki belőle.
2012. ápr. 27. 12:08
8/14 anonim válasza:
még van benne néhány törpeszívóharcsa is, meg zebra és spilky csigák.
2012. ápr. 27. 12:15
9/14 anonim válasza:
Az én kedvemért azért megszámolhatnád a garnélákat :D ja szóval... Jó a külső szűrő, és én is azért kísérletezek vele, mert azért mégiscsak több víz. Mégiscsak normálisabb folyamat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!