Milyen fajta halakat tarthatok egy 30 literes akváriumban? Kezdő akvarista vagyok, és eddig még csak három neonhal van, mi jöjjön még?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 18. 20:23
1/9 anonim válasza:
a neonhalnak minimum 70 liter kellene, szóval cseréld el őket guppira. 30 literben vagy csak fiú guppikat tartasz, vagy ha nem baj hogy szaporodnak akkor 1 fiú és 3 lány.
2/9 anonim válasza:
Nekem volt guppim, ami nagyon szaporodott. Utána volt egy időszak amikor szumátrai díszmárna, sziámi kardfarkú hal, és vitorlások voltak benne. Majd a legvégső állományom 15 neonhal volt, plusz algaevő.
3/9 anonim válasza:
csak nem mind1 hogy hány literben mert 30-ba ez mind nagyon sok amiket felsoroltál, hogy mik voltak benne 1-1 alkalommal.
4/9 anonim válasza:
A neonok nem maradhatnak. 8-10 db lenne belőlük a minimum létszám, amivel tarthatóak.
30 liter egyrészt nem bír el ekkora terhelést, másrészt egy ekkora akvárium teljesen alkalmatlan egy ilyen intenzív mozgású rajhalnak.
Nano halakból lehetnek tartani egy normális csapatot, 8-10 db törpe razbóra, vagy parázslazac.
Vagy 1 db hím betta tartására lenne még ideális.
5/9 YourDestiny válasza:
Eddig minimum 3 hibát követtél el:
1) Rajhalból túl keveset vettél
2) Ám egy 80 cm hosszú, 80 literes akváriumot igénylő halakat 30 literbe zártál
3) Nem informálódtál, ebből adódóan 10 pont fölé lehetne bővíteni a listát.
6/9 anonim válasza:
4. vagyok, itt van még egy színesebb boraras fajta
7/9 A kérdező kommentje:
Oké, akkor a neonhalak menni fognak...
2012. ápr. 18. 22:18
8/9 A kérdező kommentje:
Asszem guppikat fogok tartani, de eddig az tartott vissza, hogy ez a fajta nem annyira tetszik.
2012. ápr. 18. 22:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!