Eltévelyedett halak?
Egy érdekességet szeretnék megosztani veletek. Pár darab guppit és mollyt tartok, mindkét csapatban 1-1 hím van. Nos a hímek nem a nőstényekre vannak rákattanva, hanem egymásra!:) Első naptól kezdve, hogy bekerültek az akváriumba, folyton együtt lógnak. Kezdetben csak úszkáltak, játszottak, de később észrevettem hogy időnként párzási céllal is követik egymást (ezt náluk ugyebár könnyű észrevenni).
Engem egyébként nem zavar, szerintem aranyosak, hogy így szeretik egymást. Tudom, hogy az állatvilágban is van olyan, hogy az azonos neműek vonzódnak egymáshoz, de az én halaimnál az a plusz furcsaság hogy nem is egy fajba tartoznak!
Ti tapasztaltatok már ilyet?
Nekünk volt egy hím hörcsögünk, akit nem különösebben zavart, ha az aktuális kiszemeltje éppenséggel szintén fiú. Vagy tengerimalac, vagy egy darab paradicsom...
Mondjuk úgy, hogy elég aktív életet élt. :)
Nálam volt olyan, mintha 2 hím hal csókolódzott volna, de ezt akkor kezdték, amikor beraktam egy nőstényt melléjük.
Szóval lehet hogy ők inkább rivalizáltak egymással és azért kezdtek egymással annyit foglalkozni, hogy eldöntsék egymás közt, hogy melyiküké legyen a nőstény. Ezt feltételezem, de igazából ők sem bántották egymást, tehát nem biztos. Lehet hogy tényleg homik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!