Akváriumok elhelyezése? Fontos!
Ez halkabb lenne mint egy alsópolcos:
élőkő 6 kiló + száraz kő 6 kiló
élőtalaj 7 kiló + Korallhomok 7 kiló
Kb ennyi volt a 112 literesembe régen, de most a 200 literesbe sincs több, tehát lehet hogy akkor se történik semmi ha kevesebbet veszel.
Ozmo szűrő - 15ezer használtan
Lehabzó - 15ezer használtan (nem levegőpumpás, hanem motoros)
T8 neon 1db sylvania aquastar + 2db marinte blue moon.
De inkább ilyet vegyél, ez T5 és szebb a fénye: [link]
Csináltam szűrőt egy vödörből és vízpumpából, és tettem bele 3 kiló korallzuzalékot és perlonvattát - ezen át keringett a víz.
Volt egy 1200 L/ órás és egy 2600 L/órás mágneses áramoltató, az elsőt használtan vettem, a másodikat aqua depóban kb 6ezerért.
Vettem lithohpyton lágykorallt, xenia sp.-t, lapanemónát, egy sráctól, ezek szépen megnőttek és szaporodtak. Vettem clavulariát is, ez fényigényesebb ezt a kő tetejére tettem.
Aztán vettem 1 bohóchalat, 1 sárgafarkú kék korallsügért, 2db táncoló garnélát, és 1 kéklábú remeterákot (calcinus elegans), mert ezek a legkönnyebben tarthatók, a remeterák még jó az forgatja és tisztítja az aljzatot.
Csigák kerültek be az élőtalajjal, ők szintén tisztítják az üveget és a talajt.
Nem porszívózok soha. Vettem egy 400 Ft-os baktérium kulturát kezdésnek és a talajba fecskendeztem.
A 112 literes ment egy évig, aztán átraktam egy 200 literesbe. Arra tettem több fényt, 4db T5 neont és 4db éjjeli ledet. A "vödör" szűrés helyett csináltam egy alsópolcost. Vettem még bele ezeket: karélyanemóna, fáklyakorall, Havaii anemóna, barátsügérek és egy lila torpedósügér. Vettem makro algákat: Caulerpa prolifera, Caulerpa racemosa, Caulerpa taxifolia, és Chondrus ocellatus.
Az akvárium párolog, mert nyitott és töltöm utána az ozmo vizet (só nélkül). A cserevízet sóval keverem max 1-2 vödörrel és látom ránézésre, hogy mikor van itt az ideje a vízcserének.
Naponta 1x adok enni a halaknak és kb 3 naponta csipesszel a fáklyakorallnak.
A lehabzó sok mocskot összeszed és néha tök fekete lesz a tároló edénye, azt heti egyszer kiöntöm.
Az akvárium fenntartása olcsó és nem igényel semmi extrát. Otthon is lehet hagyni 1 hétre. Többre nem szoktam, mert akkor már kezdek aggódni.
Így világít éjjel kék led alatt a cucc:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!