Mit csináltok az ikrákból kikelt halakkal?
Figyelt kérdés
Még sosem ikráztattam, ki szeretném próbálni, hogy megy ez, na de utána mit csináljak 200 kishallal?2012. ápr. 14. 12:47
1/8 anonim válasza:
Nem tudom hogy milyen körülmények közt szeretnél ikráztatni. Nekem pl ancik születtek, pedig nem is készültem rá. Mindig csak azt láttam hogy a hím a várban van, egyszer csak elővezetett 1 darab pici ancit. Nem hiszem hogy csak egyet ikrázott volna. De tény ha nemtudod hová tenni az esetlegesen megmaradt 20-30 bébihalat, akkor nem kellene ennek nagy feneket keríteni hiszen egy búvóhelyekkel teli nem túltelepített akváriumban is várható szaporulat, és ott garantált csak a legjobbak élik túl.
2/8 YourDestiny válasza:
Milyen halat szeretnél szaporítani? Egyébként az összes úgyse marad meg...
3/8 A kérdező kommentje:
nekem egy 110 literes akváriumom van, van benne néhány zebradánió. Gondolod, hogy ezek csak úgy ikrázni fognak? azt hittem külön medencét kell berendezni. Igazából nekem nem kell kishal, csak kíváncsi lennék, hogy fejlődnek az ikrák :)
2012. ápr. 14. 13:02
4/8 A kérdező kommentje:
Zebradánióra gondoltam, mert azt olvastam, hogy az könnyű. Esetleg ancit. Csak azt írták, hogy ezek párt választanak maguknak, és akkor honnan tudom, hogy ha külön teszem őket akkor az egy pár volt-e? Meg egy-két plusz hal még elfér, nade 100-200???
2012. ápr. 14. 13:13
5/8 anonim válasza:
Ancihoz szerencsém volt. Boltban azt mondtam egy évvel ezelőtt azt a kettőt akarom. És láss csodát egy hím és egy nőstény volt. Párválasztás nem volt mert max guppival vagy tokrátum harcsával tudott volna még barátkozni.
Viszont amíg bele nem tettem az akváriumba ezt a várat addig az ancik nem szaporodtak.
ajtaja van, és belül üreges, az anci épp hogy befér. Gyorsan birtokba is vették.
6/8 anonim válasza:
ja az ajtón belül épp az anci háta látszik.
7/8 Platypus válasza:
Az Anciban az a jó, hogy nem kell külön tenni. Ha az akváriumban jó a vízminőség és van egy megfelelő búvóhely, akkor simán felnevelik az utódaikat a többi hal mellett. Mivel ennél a fajnál a hím területvédő, szerintem nem is igazán működne az ideiglenes különszedés, mivel a hím csak akkor foglalkozik a nősténnyel, ha már megvan a területe. Az ivarérett hím feje tüskés, onnan ismered meg. Ha rendszeresen eteted őket és jó a vízminőség, akkor elég nagy eséllyel szaporodni is fognak. A kishalakat beadhatod egy kereskedésbe, ez egy keresett faj. Helyük biztos lesz, legfeljebb pénzt nem kapsz érte.
8/8 A kérdező kommentje:
Van egy fiú aranyancim meg egy lány hagyományos barnám. Várható, hogy összeállnak? Azt hittem a kereskedésbe nem veszik be merthogy fertőzés veszély stb..
2012. ápr. 15. 19:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!