Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi lehet a baja szegény...

Mi lehet a baja szegény aranyhalaimnak?

Figyelt kérdés
Kb egy hete hozztam őket el volt barátomtól (2db). Azóta elég furák. Nem nagyon uszkálnak, csak egyhelybe vannak és néznek ki a fejükből. Ma vizet cseréltem nekik, és amég a vödörbe voltak, az egyik a hátára fordult, alig birt vissza fordulni, vagy legalábbis úgy tünt. Kicsit meg is ijedtem.

2012. ápr. 13. 17:08
1 2
 11/20 YourDestiny ***** válasza:

A boltban eladásra vannak, és ideiglenesen zárják össze őket kis helyre. Nem ott éli le az életét. Olvasd el ezt:

[link]

20 év, hideg víz, 35 cm és 200 liter. Akkor szerinted mennyire állatkínzás, amit csinálsz? "WC-be" zártad a halakat.

Ha extra erős szűrésed van (ami egy jókora külső vödrösből áll), 2 évet adok nekik. Ha nincs, akkor néhány napot, hetet, talán hónapot.

2012. ápr. 13. 18:18
 12/20 A kérdező kommentje:
Évek óta így élnek...
2012. ápr. 13. 18:22
 13/20 A kérdező kommentje:

hable

Az enyémek nem lesznek ilyen nagyok :D

2012. ápr. 13. 18:25
 14/20 A kérdező kommentje:
Egyébként meg szerinted a többi hal, amit megvesznek hova kerül? Még ekkora akváriumuk sincs. S mint mondtam, eddig nem volt semmi problémájuk....
2012. ápr. 13. 18:29
 15/20 YourDestiny ***** válasza:

Sajnos, hogy sokan gondolkodás nélkül ugranak bele bizonyos dolgokba. A halat azért vesszük, hogy a lakás egy díszét képezze az akváriummal együttesen, és nem azért, hogy börtönbe zárjuk. Ha bizonyos illetők olvasnának, akkor olyan halakat választanának, amelyeknek ki tudják elégíteni az igényeiket, valamint amelyek számára rendelkeznek megfelelő méretű akváriummal. De látom bonyolult...

Szerinted egy 50 literes akáriumban 4-5 centiméteres marad? Tudod te mennyit ürít egy 8-10 cm méretű hal? Tudod, hogy a vízben jelenlévő ammónia, nitit és nitrát milyen mennyiségben mérgező a halaknak? Tudod, honnan kerülnek ezek a vízbe? Hogy is tudnád...

Nem kritizálni akarlak, csak rá szeretnék világítani arra, hogy a te akváriumod milyen halaknak lehet megfelelő. Olyan halaknak tud otthont adni, amelyek kifejlett mérete nem több 3-4 cm-nél. Ilyenek a csigasügerek, guppik, stb. Persze a méret nem minden. Bizonyos kis méretű halfajoknak egy 50 literes akvárium hossza kevés.

2012. ápr. 13. 19:01
 16/20 anonim ***** válasza:

és gondolom nincs is 22 fok alatt a vizük.

a tiéd is lenne akkora ami a videóban van, de a mérgezéstől amit kap nem lesz és 15 év helyett egyet sem fog élni. az hogy a hátára fordult az első jele annak hogy el fog pusztulni.

úgyse fogadod meg amiket ide írunk, de ha ezek meghalnak akkor remélem rájössz hogy nem véletlenül írjuk hogy kicsi és utánanézel, hogy milyen halat tarthatsz.

2012. ápr. 13. 19:24
 17/20 YourDestiny ***** válasza:
Valószínű, hogy nem nitrát, leginkább ammóniamérgezés fogja gátolni a halakat a fejlődésben. A szűrésről kérdezni sem merek. Na de ő tudja...
2012. ápr. 13. 19:30
 18/20 A kérdező kommentje:

Képzeld a vizük bőven 22 fok alatt van...

És több éve éltek exemnél.

És ha olyan rossz nekik, mondjátok már el nekem, mit csináljak velük???

2012. ápr. 13. 22:38
 19/20 YourDestiny ***** válasza:
Nekem tök mindegy hiszel-e nekünk vagy sem. Mindenki a saját hibáiból tanul. Az általam linkelt oldalon sem dísznek írják a 200 litert. Hogy mit kéne csinálnod? Elajándékozni, eladni, elcserélni, bevinni egy boltba. Így kapásból ez a négy dolog jutott eszembe. Olvass egy kicsit a nitrogénkörforgásról, könnyebben megérted miről is van szó és miért írjuk, amit.
2012. ápr. 13. 22:55
 20/20 Dioxyde ***** válasza:
Az aranyhalak nagyra nőnek és sokat esznek szal nagy akvárium kell nekik jó szűréssel vagy pedig egy kerti tó.A boltban minden hal kis helyen van ,mert ott eladják nem pedig tartják őket:D pár hét alatt úgyis elfogy és jön a következő szállítmány ha meg elpusztul pár tök mindegy úgyis fele annyiba kerül mint amennyiért eladják....az pedig ,hogy forgolódott az elég rossz jel csoda ,hogy még él.Teljes vízcserét pedig nem lehet csinálni,viszont jön a nyár és a meleg majd hűteni is kell a vizüket mert a 28-30 fok nem lesz nekik jó.
2012. ápr. 13. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!