Almacsigának a házához kell mész vagy mi, Kell valamilyen anyagot juttatni a vízbe, hogy ezt megkapja?
Figyelt kérdés
Azért hogy ne lukadjon ki a háza.2009. jún. 18. 13:35
11/29 A kérdező kommentje:
Shark sicce szűrőm van,És külön légpumpát használok.Co2adagolót tudsz csinálni házilag?Az tök jó,mertén most tablettákat dobálok,szépen nőnek a növényeim.Heti egy tablettát adok nekik,meg sera növénytápot locsolok be nekik minden 3.héten(akkor ne co2zök)(Ez főleg a takarékosság miatt van így,különben 3naponta 2és fél tabletta kéne nekik...Leírnád nekem hogy hogy csinálod a co2rendszert?
2009. jún. 21. 10:06
12/29 A kérdező kommentje:
Van még egy gondom az aksival amit a csigaírtó nem oldott meg(csigák hidrák és valamik ellen van,persze a harcsát a garnélát és a csigát kivettem a vízböl használat elött.)Tehát valamilyen lények jelentek meg az akváriumomba(az uj növénnyel hoztam be sztem)ilyen kis 1-2mm-es izék,Leginkább valami meztelen csigára hasonlitanak,ugy néznek ki mint egy pete,és mennek,és esznek,meg ilyenek.nyalogatják az algát az üvegen,és nem tudom megölni őket.mit tegyek velük,a legjobb lenne ha nem kéne kifőznöm mindent:S.kérlek segits(etek):DAmugy köszi,h ilyen fórumszerüen segitesz:)
2009. jún. 21. 10:10
13/29 Salx Narval válasza:
Holnap leírom, ma már nem érek rá. Sajnos ezt a kis jószágot ennyiből nem tudom hová tenni,lehet hogy apró csigák. Jó volna megmutatni a halasnak egyet. Salx Narval.
14/29 Salx Narval válasza:
Úszik is ez az izé, vagy csak mászik. S N
15/29 A kérdező kommentje:
mint egy csiga.csak mászik.
2009. jún. 21. 22:25
16/29 Salx Narval válasza:
Üdv.Még talán apró planária is lehet. Üsd be a keresőbe, kattints a képekre, hogy betudd azonosítani.Ami engem aggaszt az, hogy a halak nem eszik meg. Akkor lássuk a CO2 adagolót. De mielőtt bármibe belefognál, első lépésként meg kell határoznunk,hogy nálad egyáltalán van e szükség plusz CO2-re. Mindenek előtt kell vásárolnod egy CO2 tartós tesztet. Ez egy elszíneződő folyadékot tartalmazó tesztcsík, amit az akvárium falára kell ragasztani, lehet más fajta is.Meg kell határozni,hogy nálad mennyi a CO2 szint. Az optimális érték 10-20mg/Liter.Ez a mennyiség nem ártalmas a halakra, de a növényeknek már elegendő.Azért kell a kicsit drágább tartós teszt mert, többször kell ellenőrizni a telítettséget.Nó akkor lássuk, kell egy db átlátszó műanyag üdítős palack 2Literes.Ennek helyet kell keresned az akvárium körül, szerencsésebb ha nem alá rakod.Szükség van levegőcsőre és egy finom porlasztóra amit rá kell tenni a csőre.Továbbá kell még egy elzárószeleppel ellátott kb 10cm hosszú levegőcső darabka.Ezután kell két lyukat fúrnod az üdítős kupak tetejére,kicsit kisebbet mint a levegőcsövek átmérője.Ferdén elvágod a csöveket és egy fogóval áthúzód őket a lyukakon.Így légmentesen lezárják a nyílást és nem kell ragasztani sem. 3cm-t lógjanak befelé kb.És ezzel el is készítetted az adagolódat.Most jön a keverék előállítása. Egy 2dl-es poharat megtöltesz cukorral,hozzáteszel egy negyed darab élesztőt és ráöntesz 1Liter kb 30 fokos vizet, jól elkevered és még melegen a palackba töltöd. jól rácsavarod a tetejét és a porlasztóval ellátott csövet beleteszed az akváriumba, a másik csövecske zárószelepét elzárod. pár óra múlva szépen elkezdődik a gázképződés.Szépen porlasztgatja a CO2 az aksidba. Nincs más dolgod mit a mérőteszten figyelgetni az értékeket, ha elérte az optimális értéke, csak el kell fordítanod a kis csövecskén lévő szelepet és máris a levegőbe engedi a CO2-t.Ezzel el is készültünk.Körülbelül 3 hétig kitart, utána kiöntöd a löttyöt és ugyanígy csinálsz egy másik adagot.Onnan lehet tudni hogy nem dolgozik már,hogy a palack alján lerakódik az élesztő és a zavaros víz kitisztul.Teljesen veszélytelen, semmit nem tartalmaz CO2 kívül.20 éve használom. Még valami ne várj gázoszlopot előtörni a porlasztóból, nagyon lassan, szinte alig észlelhetően dolgozik.Ha csak az akvárium alatt tudod elhelyezni akkor visszacsapó szelepet kell tenni a csőre, nehogy az akvárium vize az esetlegesen nyitott elzárószelepen keresztül szivárogni kezdjen. Megemlítek négy nagyon fontos dolgot a berendezéssel kapcsolatban.1 precíz légmentes csatlakozások.2 a palack folyadékszintje és a belógó csövek között legalább egy arasz távolság.3 a CO2 szint ellenőrzése a készülék megismeréséig. 4 nagy gonddal kell a levegőcsöveket elhelyezni nehogy megtörjenek, mert túlnyomás keletkezhet és valami engedni fog. Használhatsz visszaváltható palackot azok erősebbek. Hosszabb leírni mint megcsinálni.Teheted azt is, hogy mielőtt élesben használnád egy kicsit tesztelgeted egy asztalon.Tegyél a palack mellé egy vízzel teli üveget és abba tedd bele a porlasztót, így jól megfigyelheted a működését, a CO2 szintet is megmérheted. Olyan vizet kapsz mint egy langyos gyenge szóda.Kérdezz nyugodtan ha valami ne világos, megbeszéljük.Jó barkácsolást. Salx Narval
17/29 A kérdező kommentje:
Hudejó,köszi:).El is mentem magamnak,hogy majd meg tudja mcsinálni.Gondolom a növényekim mennyiségéből derül ki hogy kell e nekem.Tehát,van benne:
8,jó nagy szál angyalhínár,úgy 3nagy maréknyi jávai moha,1 gömbmoha,meg egy pici 5levelő növény,de nem tudom mi az.ja meg egy adag fűszerű növény.
halak:3ékfoltos raznóra,2vörös,2fekete neon,2betta,1páncélosharcsa,1törpeszívóharcsa
egyéb:ügyebár egy almacsiga:),és egy üveggarnéla.Meg egy pár tornyoscsiga,de amit meglátok,azt veszem is ki,mert azt nem szeretném ha lenne.
Eddig tablettáztam a co2-t.
2009. jún. 22. 18:29
18/29 A kérdező kommentje:
És valami hassonló ez az akváriumban:
de ez mikroszkópos kép?Mert nekem ugy 1-2mm.
(tejfehér planária
2009. jún. 22. 18:35
19/29 Salx Narval válasza:
Ha elkészültél vele, majd ír meg kíváncsi vagyok a véleményedre. Az is érdekelne, hogy mik azok az izék a vizedben. Majd néha benézek, ha valami érdekel, nyugodtan kérdezz.S N.
20/29 A kérdező kommentje:
S.N.,már itram h hasonlit arra a tejszínú planáriára vagy mi is volt az.Azt a műszert egyenlőre még nem csinálom meg,majd talán később,ha megvettem a cuccokat hozzá.Füleg ez alatt a mérőt értem.Amuyg te h-h ilyen sokat tudsz mindenről?A kékrákos kérdésbe,alánm írtál:)(Lucky).Te valam akváriumboltban dolgozol,vagy mivan?:DHány éves is vagy?Szerintem a dögöket ki kell főznöm,h a visza jöttem nyaralásbol asziszem kénytelen leszek megcsinálni.
2009. jún. 22. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!