Szerintetek 54 literes akváriumba jók ezek? Vitorlásnak tényleg kicsi?
Nekem 3 vitorlásom élt 50 literes akváriumban, más hal nem volt mellettük csak pár pici csiga.
Szépek voltak, egészségesek és sokáig éltek.
Szerintem is vidd vissza őket. Illene visszavennie, ha ilyen szemétül átvert. Hozz helyettük más halakat. Bár igaz, te is olvashattál volna vásárlás előtt :)
A vitorláshalakon kívül sajnos az algaevőtől, a fekete molliktól és a xifóktól is meg kell válnod. A guppinak és a neonoknak elég lehet ez a hely, viszont a neonok csapathalak, így jó lenne belőlük minimum 6 példányt tartani. Guppik az egyikben, 6-8 neon a másikban. Ez így jó lenne. Fenéklakók közül törpe szívóharcsák tarthatók ekkora helyen. Belőlük szintén érdemes legalább 3-4 halat tartani. Linkek:
Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe a következő e-könyveket:
ne keseredj el!én mindenféle utánaolvasás ellenére is rosszul válogattam össze elsőre a halaimat..sem a darabszám sem a halfajok nem stimmeltek..keress rá arra, hogy "nano halak" és ezek közül nyugodtan tudsz ekkora akváriumba válogatni:)
tényleg megéri!
a vízcserének is mindenképp járj utána, ha kezdő vagy.
sok sikert!:)
A guppikat én is azt mondom hagyd meg!Én már nem most kezdtem,és nekem a neonok a guppik virulnak,egyedül a vitorlás volt a bibi szerintem,meg a xifo.A black molly elvan a többiekkel(tapasztalat) békés hal.Algaevő is elvan nő.
Algaevőmet 5cm es korában vettem 50L-es akiban volt,és mára már 9 cm!Persze sokat segített a táptabletta.Ez egy alga granulátum ami egy energiabomba.És mellesleg a Black is imádja,meg a többi növényevő pl:Platti.Ő is tartható kis akiban.A guppira visszatérve könnyen eltartható,ajánlott kezdőknek,és úgy szaporodik hogy nem csinálsz semmit(ez is tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!