Ilyen van valakinek az akváriumában? Tapasztalatok? Többi lent
A levelek egyáltalán nem szükségesek egy akváriumba, a garnélák és az alganyalók szeretik, egyes biotópokba illik és ennyi. Az általános agyag talaj azért általános, mert magában lehet használni mindenféle extra nélkül. Persze jót tesz a növényeknek, ha van alatta táptalaj, vagy az esetleges garnéláknak, ha van rajta levél, de egyik sem alapvető felszerelés.
Tebang, ketapang vagy indiai mandula néven szoktak árulni egy levélfajtát halas boltokban, de a sima tavalyi tölgylevél is megteszi egy kis forrázás után.
Ha jól értem, akkor te most egy általános talaj helyett szeretnél levelet venni? Pontosan hogyan is képzeled el az akváriumot? Táptalaj, fölötte levél? Vagy általános talaj, fölötte levél? Vagy nem értem. Mi van most az akváriumodban?
Levelet ingyen is gyűjthetsz, bármelyik tölgyfajta vagy a bükk levele is megteszi. De nem általános talaj helyett!
Na ekkora baromságot is régen hallottam. Amit tanácsolt, azzal ki lehet irtani egy akváriumot! Ha a táptalaj fölött nincs legalább 5 centi általános talaj, akkor túl gyorsan beoldódik a vízbe és a legkisebb mozgásra is felkavarodik. Ezen pár levél semmit sem segít. Mondjuk olyan is van, hogy az általános agyag talajt hívja valaki táptalajnak, mert javasolt a növények alá, de ha egy boltos ezt keveri, az gáz. Keress inkább másik boltot, ha van rá lehetőséged.
Általános agyag talajok jó árban: JBL manado, Hobby bonalit, AN pro soil. Ha ezek drágák neked, akkor a sima bazalt mindenféle táptalaj nélkül jobb választás garnélákhoz. A gyökérről táplálkozó növények tövéhez rakhatsz táptablettát, ez még olcsóbb mint egy táptalaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!