Adjak a vízhez valamit?
Figyelt kérdés
Megmértem a víz pH értékét, és elég lúgos értéket mutat. A tesztem Neptun csepegtetős. Bőven 7,5 alatt van az érték. Megmértem az ioncserélt víz értékét, az jóval elüt tőle. Az összes guppim elpusztult, de a többiek(tetrák, neonok, páncélos harcsák) jól vannak. pl a saasításra jó a tőzegkivonat?2012. ápr. 7. 21:36
1/3 anonim válasza:
Régen mértem, akkor a csapvíz ph 8 volt és éltek benne a neonok. Az ioncseréltre 5 Ph-t mértem egyik flakonra és 5.5 -öt a másikra.
Hát úgy 7 lenne ideális szerintem.
Mondjuk ha egy a tetrás biotópot megnézel, akkor igen, barna vizet szoktak adni nekik, az meg tőzegen van átszűrve, de én még életemben nem próbáltam.
Ioncserélt vizet szoktam önteni hozzá, ha nincs ozmóm.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos választ! és egy 70 literes akváriumba mennyi ioncserélt víz kell? A karb. keménysége: 17-18, az összkeménysége: 7-8
2012. ápr. 8. 09:30
3/3 anonim válasza:
20 NK-s karbonátkeménységben is lehet tartani tetrát, neont, de ha gondolod lágyíthatod, hát önts bele 2 flakonnal mondjuk, annál több nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!