A Gyöngy dánio-Danio margaritatus-t mennyire könnyű beszerezni, és mennyire érzékeny a vízminőségre?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 19:21
1/2 Platypus válasza:
Ha fővárosi vagy, a beszerzése könnyű. Jó kondíciójú egyedek beszerzése viszont nagyon nehéz. A bolti példányok általában vadon fogottak és nagyon soványak, és ezzel arányosan hatalmas az elhullási arányuk is. A hazai tenyésztett példányok közepesen érzékeny halak, 10 nk körüli vízben, jó szűrés mellett különösebb extra gond nélkül tarthatóak, de nem szabad egy kicsit sem elhanyagolni mellettük az akváriumot.
2/2 anonim válasza:
Hát nekem úgy volt eleinte, hogy volt egy 20 literes akvárium, amihez egy 5 literes flakon ioncserélt vizet öntöttem, hogy lágyabb legyen a víz benne. Tettem bele 5 pici halat. Néhány kis növényt és egy elite mini szűrőt.
Heti 30% vizet cseréltem kb, és abban nevelgettem őket fél évig. Szép piros uszonyuk nőtt.
Aztán vettem egy ozmo szűrőt és kb akkor tettem át őket nagyobba. Olyan 10nk-s vizet csináltam nekik. Mert nekem a csapvíz itt kb 21 NK-s volt és az sok. Mellette voltak yellow garnéláim, utána kerültek az akváriumba crs és cbs garnélák is, és ő miattuk levittem a vizet 6 NK-sra. Azzal se volt baj. Tehát így a lágy vizet jól bírják. A keményet nem tudom, mert azt nem is próbáltam, de szerintem a sima csapvíz az túl kemény nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!