30 liter,7 fiú guppi, bazaltzúzalék, aquael mini szűrő-levegőztető, dísznövények, almacsigák, bebújó kő. Jó ez így?
jajj nehogy rakj pánsélosharcsát! belőlük minimum 6 kell és akkor meg minimum 60 literes aksi
amúgy kb 50 liter lenne megfelelő a guppijaidnak gyorsan adj el 3-4-et!
Így van, ott ideiglenesen vannak összezárva a halak. Ha megveszed, ki kell elégíteni a halak igényeit és nem megkínozni őket. A látvány egy dolog, az meg egy másik, hogy elhullanak-e vagy sem. Egyébként arra még nem gondoltál, hogy a kereskedő miért ajánlott bele 6-7 halat? Nem kell hozzá nagy logika. Több halat veszel, több a bevétel. Néhány hét alatt elpusztulnak ammóniamérgezésben, veszel újakat és megint jön a pénz. Nem hiszem el, hogy valakinek ennyi nem jut eszébe. Ha annyira kevesled a 3 guppit, akkor vegyél bele 4-5 hímet, viszont akkor az almacsiga felejtős.
Itt egy link, nem véletlenül írnak 3-4 halat 30 literre:
Attól, hogy látszatra a halak jól érzik magukat, még nem biztos, hogy így van. Ilyen kis vízmennyiséget nagyon könnyen le lehet terhelni. Ha a magad feje után mégy, nekünk nyolc, mindenki a saját hibájából tanul.
Erősen határeset, és van néhány dolog, ami ront a helyzeten. A 7 guppi alapból sok egy kicsit szerintem, én csak 5-6-ot raknék. ekkora helyre. A csigák rontanak a helyzeten, attól, hogy az algától takarítják az akváriumot, a vizet ők is tovább terhelik.
Ráadásul a fan mininek picike szivacsa van, elvisz egy ekkora akváriumot, de csak ha nincs túltelepítve, meg túletetve.
Én 30 literre inkább 8-10 db v.milyen nanohalat tennék. Törpe razbórákat pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!