Jót vettem meg?
egy diy külső szűrőhöz kezdtem összevásárolni a dolgokat. az akvarisztikai eladótól kértem egy erre a célra megfelelő szivattyút, és kaptam egy atman at 302-es modellt. itthon rádugtam egy csőre, és meglepve figyeltem, hogy nem nyomja fel a vizet még kb 30 cm re sem. a szivattyút visszavittem. azt mondta, hogy hibás darab volt, és visszakaptam az árát. ha vennék egy másik ilyen atman at 302-es szivattyút, akkor az al tudná látni a külső szűrő feladatát?
köszönöm!
"Vízforgatás: 500 l/h (szabályozható)
Fogyasztás: 8W
Max emelés: 1,05m
Porlasztani tud: igen
Acél tengely
Illeszthető hajlékony PVC csövek: 9/12 vagy 12/16mm"
a cső pontosan passzolt rá!
Hm, hát nemtudom, gondolom nincs ráírva az emelési magasság a szűrőre mi? Akkor próbálj eggyel nagyobbat venni :/
Az a baj, hogy nekem csak 1200 L/órás van és az felnyomja 1 méterre is, sőt többre is fel tudná, mert nagyon bika, de az már elég turbó lenne egy kis akváriumhoz.
Mondjuk egy hosszú esőztetővel bármit le lehet szabályozni.
Próbálj szerintem mindenképpen akkor nagyobbat venni. Lehet hogy a kicsi az tényleg gyenge és hamarabb be is krepálna a víznyomástól, ha mindig erőlködik. Nem?
Nyitott rendszerű külső szűrőkbe mindig erősebb motor kell, mert a gravitációval is küzdenie kell.
Meg a házi szűrőknek a szűrőtérfogata is nagyságrendekkel nagyobb, mint a gyáriakénak. Tehát jóval több anyag fojtja le az áramlást, és egy jól beért szűrőközeg nagyon is hatékonyan csökkenti az áramlást.
Ha szabályozható a teljesítménye, (annak kell lenni) akkor érdemesebb sokkal nagyobbat venni, (még ha drágább is) nem szabad kicentizni. Legfeljebb nem használod max teljesítményen, de jó ha van tartalék.
A szűrőtérfogat nagyságától, és az emelési magasságtól függően, 10-szerese is lehet az akvárium térfogatának a vízforgatás. Még úgy sem marad belőle sok minden, pár hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!