Üdv! Kérdésem:Mi nem stimmel? Újakváriumot állítottam be, (60lit) (vörös, kék, és fekete neont szeretnék beletenni) Felfűtöttem 24'C-ra, Tettem még bele 2db gömbmohát is. Probléma:3nap után még mindég zavaros a víz. Kérem, ha vki. tud segítsen.
Nem rég csináltam 112 literest növénytalajjal és sok friss csapvizet raktam bele. Eleinte barna ködös volt hogy látni se lehetett benne semmit.
Aztán fogtam egy nagy üdítős flakont, levágtam a nyakát, a henger testébe beletettem egy csövet ami lenyúlt a flakon aljáig, azt körbenyomtam szorosan perlonvattával, tehát teleraktam az egész flakont perlonvattával.
A külső szűrőm szívó ágát pedig rácsatlakoztattam a cső végére. Így a flakonba szívta be a port.
És hogy még gyorsítsam a folyamatot, egy eheim szűrőt is telepakoltam vattával.
Szóval ez volt a porszedő szűrésem. Elég hatékony, mert már 1 óra mulva letisztult a víz.
2-3 óra mulva meg már kristály tiszta volt.
Persze a vatta a műanyag flakonban és az eheim szűrőben is tök fekete lett, ezért a vattákat néhány óra mulva kiszedtem, kimostam tisztára. Aztán még egy adag tiszta vattát visszatettem újra a flakonba, azóta benne van az úgy szűr. Jó az. Már halak is minden benne van.
Én arra gondolok, hogy a JBL Aquabasis oldódott, és átszivárgott a bazaltodon, esetleg besegítettél neki feltöltéskor, de persze lehet nem így volt! :)
Én JBL florapol táppal jártam így az aljzat alatt, de az lényegében gyorsan kitisztult!
Nagyon tetszik hable megoldása, kreatív! Jegyzem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!