Ez milyen hal? Milyen fajta halakat lehet vele együtt tartani egy 30 literes akváriumban?
Nagyjából 6 cm lehet, sajnos mivel örököltem őt és vele együtt 2 kis kékes színű, 1 centis neonhalat (ők biztosan neonhalak :)), nem tudom beazonosítani. Most ugyebár hárman vannak összesen, meg van velük sok algaevő csiga, szeretnék még melléjük halat, milyet lehet?
Ez egy kék gurámi. 15 centisre megnő, 100 liter fölött tartható csak. A neonhal pedig erősen igényli a fajtársai társaságát, legalább 8 kell belőle, ennyinek pedig kevés a 30 liter.
Ha nem akarsz állatot kínozni, akkor ajándékozd el ezeket a halakat. Később, ha veszel egy rendes szűrést, világítást, egészséges talajt, élő növényeket, ha az sincs akkor fűtést is, tarthatsz benne 1 db. sziámi harcoshalat. A jelenlegi akváriumod mindenfajta haltartásra alkalmatlan. Szinte minden klasszikus hibát elkövettél, amit egy akvárium összeállításánál el lehet. Lépj be az akvarista.hu-ra, és olvasd el a webkönyveket, csak 1-2 óra, és utána már lesz fogalmad arról, miért írtam, amit írtam.
annyira tudtam, hogy itt le fognak ugatni. Tudtok olvasni?
ÖRÖKÖLTEM ezt az akváriumot, nem én "raktam össze", ez így volt. Elhoztam, mert nem akartam lehúzni szegényeket a WC-n. Ha már egyszer megvannak, és tetszenek, gondoltam folytatom a gondozásukat. Mivel azt sem tudtam, milyen hal él benne, és halvány lövetem sincs egyelőre a haltartásról, viszont érdekel és szeretném folytatni (vagy elkezdeni, kinek mi tetszik jobban) feltettem itt egy kérdést. Kaptam hasznos választ, igazából köszönöm is, hogy az első válaszoló leírta, milyen halam van. De a kioktatást és a vádaskodást nem tudom mire vélni.
Ha érdekel valakit a halaim további sorsa: szerintem elviszem őket egy kereskedésbe, hátha elfogadják tőlem (ingyen), aztán meglátjuk mi mennyibe kerül ott a boltban. Csak találnom kell egy fórumot, ahol kedves emberek vannak :)
Szép napot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!