Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Guppik nevelése?

Guppik nevelése?

Figyelt kérdés
Ma kaptam kis guppikat és nem tudom, hogyan kell bánni velük:( feltennék pár kérdést, kérlek segítsetek mert halvány lila gőzöm sincs:DD Mekkora akvárium szükséges 10 halacskának?, esznek szááraz kenyérmorzsákat?:D milyen időközönként kell tisztitani az akváriumot? mit tegyek bele?:D mennyire legyen hideg a vizük?meddig élnek?:D köszönöm:D

2012. márc. 12. 17:38
1 2
 1/11 YourDestiny ***** válasza:

50 liter körül. Itt találsz 5 ingyenes e-book-ot, az alapok benne lesznek:

[link]

Ha megvan, akkor jöhet a guppi:

[link]

2012. márc. 12. 17:45
 2/11 anonim ***** válasza:

30 literes elég neki, de mivel látom kezdő vagy, próbálkozz inkább egy 50 literes körülivel, azt egyszerűbb egyensúlyban tartani (pl. a 30 literesben könnyebben lehűl/felmelegszik a víz).

Száraz kenyeret? Nem, azt nem esznek. És inkább ne is próbálkozz bármilyen szárított táppal. Főzz nekik zöldségeket, pl. répa, uborka, salátalevél, tök stb. És etess élő vagy fagyasztott halkajával, állatkereskedésben majd segítenek, ha így kéred, hogy fagyasztott kaja.

Az akváriumba tegyél aljzatot, bazaltzúzalékot, homokot vagy ami tetszik és akváriumba való, a színes kövektől viszont óva intelek. Tehetsz bele élő növényeket is, ha van világításod, ha nincs, akkor szerezz be egyet.

Hetente kell részleges (20%) vízcserét csinálni és talaj porszívózni. A vizet 1 napig pihentetni kell mielőtt az akváriumba öntöd, hogy elpárologjon belőle a mérgező klór.

De most hol tartod a halakat ha azt mondod, hogy ma kaptad de azt sem tudod mibe rakd őket?

Felelőtlenség volt először halat venni, mivel az akváriumnak 2 hetet járnia kell, hogy beálljon a bacikultúra, ami megvédi a halakat a saját ürülékük mérgezésétől.

2012. márc. 12. 17:47
 3/11 A kérdező kommentje:
uuu de macera:DDD hát ajádnékba kaptam őket.nem számítottam rájuk. és körülbelűl akkora akváriumuk van mint egy kissebb cipős doboz. aznemjó?:DDD de ezek nagyon nagyyon picik nem hiszem hogy kellene egy 30 literes akvárium.báár én nem értek hozzájuk
2012. márc. 12. 17:51
 4/11 A kérdező kommentje:
és muszáj lámpa?:D
2012. márc. 12. 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Így a kérdések alapján 1-2 hetet jósolok nekik, és ezt nem bántásból írom, hanem tudom, hogy mennyi mindenre kell figyelni.

Már a normális körülményeket is 10-20 ezer forintból lehetne megteremteni nekik. Gondolom szűrőd sincs, sem növényed, bár a kenyérmorzsa után nem is olvastam tovább a kérdésedet...

Nagy felelőtlenség volt őket neked ajándékozni, minden felkészülés nélkül.

2012. márc. 12. 18:02
 6/11 A kérdező kommentje:
jójóó a kenyér morzsás kérdés után kicsit nevettem is:D.. csak hát apa kenyérrel szokta be etetni a halakat pecázáskor:DD
2012. márc. 12. 18:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Halkajára van szukséguk, amiket minden állatboltban találsz! A legjobb lenne ha fagyasztott illetve élo tápokkal etetnéd oket!

30 liter alatt titja a torvény a gerinces állatok tartását!

2012. márc. 12. 18:15
 8/11 A kérdező kommentje:
miér köpik ki a halak a guppy kaját?:D
2012. márc. 12. 19:02
 9/11 A kérdező kommentje:
és honnan tudhatnám meg h melyik fiu és melyik leányzó?
2012. márc. 12. 19:19
 10/11 anonim ***** válasza:

A két nem abban különbözik egymástól, hogy a hímek farokúszója sokkal díszesebb, és a testükön lévő pikkely is színes.

A nőstények nem díszesek, nagyobbak, a farokúszójukon lehet pár pötty, és kékes barnás árnyalat, de a hímek színe sokkal élénkebb.

A kajával az lehet a gond, hogy vagy nem éhesek, vagy túl nagy illetve kemény és így csak beveszik a szájukba a táplálékot, amit le tudnak azt leszívnak, és visszaköpik.

2012. márc. 13. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!