Help! Találtam egy kishalat az akváriumba, de fogalmam sincsen hogy melyik hal szülhette segítség?
Hm, vigasztaljon a tudat, hogy akadnak nálad is kezdőbbek. Mint az első válaszoló (vagy én, mert sajnos sok okosságot nem tudok).
"Az elevenszülő halak, az akvaristák által tartott egyik legkedveltebb és leggyakoribb halfaj! Szinte mindenkinek az első akváriumában megtalálható volt egy, vagy több elevenszülő hal is. A legkedveltebb ilyen elevenszülők a guppik, a plattik, a szifók, a mollik.
Az elevenszülő halak, az akvaristák által tartott egyik legkedveltebb és leggyakoribb halfaj! Szinte mindenkinek az első akváriumában megtalálható volt egy, vagy több elevenszülő hal is. A legkedveltebb ilyen elevenszülők a guppik, a plattik, a szifók, a mollik.
Első: a vivivparok elevenszülők.
Kérdező: elsőnek nincs ugyan igaza, de a halak nagy többsége ovipar, s ők valóban nem szülnek. Milyen halaid vannak? Nem hinném, hogy elevenszülő lenne köztük.
Na tisztázzuk nem vagyok sík hülye:D(kösz plam olvastam már:))
Rengeteget olvastam... és cask eleven szülők vannak az akváriumomban.
Kezdem: Átmenteileg 3xifo elég nagy a hasukban a fekete de nemtudom hogy mekkorának kell ahoz lenni hogy "utódot hozzonak a világra"
plattik: ma hoztam egyet aminek eléggé nagy hasa is van( de ma hoztam, lehetséges hogy a stresztől "kipottyant" egy)?
meg 3 gyönyörű fátyol farkú fekete molly-m
Az akvárium 90 literes tudom hogy a mollykank kicsi vel nagyobb kéne de majd meglátom mi lesz...
Igy gondolkodva:
A kishal fehér. Olvastam valamelyik halnál hogy a születendő utód rögtön szines... A fekete mollykat kizárhatjuk marad a platti és a xifo...
Na jól emlékeztem.. Itt van
"A platti nőstények harmincnaponként kb. 30 utódot tudnak a világra hozni. Ezek az első pillanattól kezdve pontos másolatai a szülőknek, akik normális körülmények között nem szokták felfalni őket, de azért nem árt vigyázni és egy kicsit jobban figyelni rájuk!"
Akkor ezekszerint csak a xifó lehet?
Az szülte, amelyiknek nagy volt a hasa.
De majd kiderül ha megnő a kis hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!