A Sügerem szája kicsit fel van dagadva, pirosas-véres is. Mitől lehet? Mit csináljak vele. Megpróbálom lefotózni.
szép nagy sárga halacska, már régebb óta van a többiekkel, de nem értjük mitől lehet. nem akarom hogy meghalljon.
megpróbálom a fotót megcsinálni és feltenni. köszi!
Jó, hogy tudod a fajtáját...
Amúgy ez attól lehet, hogy kis helyen tartod őket, és nem megfelelőek az egyedszámok sem.
Hány literben tartod őket, és hány db-ot, hány hím, hány nőstény)?
Elfelejtettem odaírni neked a fajtáját:
Labidochromis caeruleus "yellow", magyarul Aranysügér.
Van egy tippem, hogy papagájsügérről van szó.
Kép nélkül nem lehet megmondani, mi a baja. Lehet sérülés, szájpenész vagy más betegség is.
Nem ártana ha leírnád az akvárium adatait is.
200 literes akváriumban van 8 db afrikai sügér.
azért nem raktam fel már a képét, mert pont mikor mentem lefotózni, láttam hogy verekedik egy másik nagy hallal, harapták egymás száját. egy terület birtoklásáért ment a harc...
1 nőstény van a többiek fiúk :)
Meg fog halni a nagy sárgám.... :( Most kapcsoltam fel a lámpát és látom hogy fent van a növények között.... ÓÓ van egy tök agresszív hal köztük, látom most már mást is kiszemelt.. nem értem. aa nagy sárga kivételével a többiek már régóta együtt vannak. ez a sárga hal is már velük van kb.2 hónapja. eddig semmi baj nem volt....ezek tényleg bolondok...Kifogták most ez a halat...mindegy.
Vagy vegyem ki tőlük és akkor hátha megnyugszik és nem fog meghallni. bár már 1-2-őt kinyírtak ilyen módon, de mi lenne ha kivenném egy külön aksiba. nem élné túl????
Pfff...csodálkozol? Egyik az, hogy 200 literbe nem is kéne ennyit tartani, nem nagyon alkalmas még sügerezésre. 300 literre már azt mondom, hogy oké...
De ha mindenképp ragaszkodsz hozzájuk, akkor 1 hímet tarts és 4-5 nőstényt. 200 literbe nem mehet több ennél. Nem tudom hogy jött ez az 1 nőstény, 7 hím, fordítva lenne a jó. Szerencsétlen nőstényt csoda, hogy még nem szekálták halálra, és hogy eddig még nem ölték egymást sorba. Szóval jó lenne, ha szépen felmennél akvaristára és eladnád/elajándékoznál 6 hímet, és szereznél helyettük 3-4 nőstényt. Vagy add el az összeset és tarts olyan halakat, amiket tudsz ekkora akváriumban is normális csapatban tartani.
kivettem közben a halat. van egy másik akvárium is amiben van 2 aranyhal, 2 harcsa, 1 nagy gurámi, 1 cápahalacska. azok mellé nem tenném be mert bántja őket. az olyan halnevelde akvárium. eredetileg a harcsákat és a cápahalt is a sügerek közé vettük, de nagyon bántották őket és kivettük ide ebbe az akváriumba.
na meg van egy kicsike akvárium, abban egy növendék hal van, amit a nagy 200 literes akváriumban élő nőstény szült, de kimentettük és szépen növöget.
nem is tudom hirtelen hova rakrjam a nagyot. most nézem hogy a farkát is megkezdték kicsit, de az nem vészes. na remélem túléli szegény. olyan szépnagy élőben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!