Meddig élnek a vitorlás halak?
Van egy nagy vitorlás halam de szerintem beteg!
már 3-4 napja az akvárium alján a növények közt van és fekszik :|
Még él mert ha a hálóval meg lökdöstem el úszott!és eszik is !de nagyon gyenge :|
válaszokat előre is köszi :|
80 literes az akvárium!
2 szűrő van benne! 1 kicsi 1 nagy!
lemezes díszhalkaját kap mindenféle hal fajtának jó!
növény van benne(mű) kb:8db
kavics,kagylók,kövek!
az akvárium vizének foka:megfelelő!
több hal is van benne :)
Az első gond ott van, hogy nincs élő növényed az akváriumban, ezen kívül gondolom nincs külső szűrő sem.
DE:
Mennyi és milyen halakkal tartod?
Milyen az a két szűrő pontosan?
Milyen gyakran etetsz?
Milyen gyakran csinálsz vízcserét?
Mennyi a víz hőmérséklete (a vitorlás a meleg, 28-30 fok körüli vizet szereti)
Vannak a halon bármilyen betegségre, sérülésre utaló nyomok?
Nagyjából ennyit kéne tudni, mivel tippelgetni nincs értelme :)
Mennyi és milyen halakkal tartod? kardfarkú,törpeharcsa vagy mi meg ilyen kicsi halak fajtáját pontosan nem tudom :|
Milyen az a két szűrő pontosan? háth a kicsi szokott menni mert a nagy túl erősen nyomja a levegőt
Milyen gyakran etetsz? reggel
Milyen gyakran csinálsz vízcserét? 1-2 havonta
Mennyi a víz hőmérséklete (a vitorlás a meleg, 28-30 fok körüli vizet szereti) 27fokos
Vannak a halon bármilyen betegségre, sérülésre utaló nyomok? nincsenek! de már elég régóta meg van ! kb:4-5 éve!
Az a gond, hogy egy normális vitorlás csapatot 300 litertől lehetne tartani, de egy párnak is kell a 150 liter...
80 liter esetén nagyon durva az 1-2 havonta történő vízcsere, hetente lenne szükség 20 literre, legalább!
Tápon nem tarthatóak egészségesen a halak, a minimum lenne heti 3-4 alkalommal természetes fagyasztottat adni.
Én csodálom, hogy elélt 4-5 évig, belecsapott az állatkínzásba, amit te csinálsz (például azzal, hogy nem elégítetted ki a minimális helyigényeket).
A többi haladnak, például a xiphonak is kicsi ez a hely...
Mégha nem is mérgezésben pusztult el, nem messze állsz attól, hogy a többi halad így járjon.
Nem tudom milyen lehet az a kicsi szűrő, de biztos, hogy a szűrésed nagyon rossz, ha a nagyobbat kikapcsolod. Ha nincs meg a kellő biológiai lebontás az akváriumban, a nitrogénvegyületek felhalmozódása a halaid pusztulásához vezet lassan, de biztosan. Ez azért mondom, mert még a legjobb szűrés és legnagyobb odafigyelés mellett is legalább két hetente el kéne végezni a vízcserét ekkora akváriumnál. A nitrát nem bomlik le, csak gyűlik, amit csak a vízcserékkel tudsz karbantartani. Egy belső szűrő szivacsában nem tud kialakulni a kellő baktériumflóra, mivel nagy részüket tisztításkor belenyomogatod a leszívott akváriumvízbe. Viszont csak akkor tudjuk megmondani, mennyire rossz a helyzet a szűréssel, ha elárulod a két szűrő pontos típusát.
háth igen ....
de nem olyan régóta ismerem!
mert ő is kicsi akváiumba tartotta igaz kicsik voltak a halak!
de már nem árul halakat 2 éve csak kutyás cuccok stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!