165 literes akvárium külső szűrő?
165 litereshez van belső is elég az
érdemes használtat nézni hátha olcsóbban jössz ki ha mindenképpen akarsz
165 litereset lehetetlen csak belsővel szűrni mert nincs elég szűrőfelület.
A ház kb legyen meg 10 liter és legyen legalább 1000 l/h-s pumpa.én atman at-3338-al szűröm ami jó is szóval szerintem neked is egy hasonló adatokkal rendelkező kellene.
[link] itt nézelődj
Egy műanyagdoboz aljába teszel egy powerheadot, ami az akváriumból felszívja a vizet a dobozba, a dobozt felrakod az akvárium tetejére. És a doboz felső részeére csinálsz egy nagy lukat beleragasztasz FBS--el egy csövet, s azon visszafolyik a víz az akváriumba.
Csináltam ilyet a 200 literes akváriumhoz is, de azt most nem tudom lefotózni, mert ahhoz le kéne szednem a tetőt, bonyolult. De ugyan ez az elv.
Csak alulra egy 1100 L/órás powerheadot raktam, a kifolyócsövet meg feljebb tettem egy 32mm-es vastag PVC csőböl, az elég vastag, le tud folyni benne a víz, anélkül, hogy a műanyagdobozból kiömlene.
40 körül.
Ha több, nagyon erős szivattyú kell bele.
Ja, ezt 250-es (átmérő) re értettem. Ha 300-as, akkor főleg ne lépd túl a 40 cm-t. Vagy ha igen, készülj fel, hogy erős vízpumpa kell.
Házi külső szűrőknél az akvi térfogatának az 1/3-át is el szokták érni, bár azok általában nyitott rendszerű szűrőakváriumok, vagy hordók.
Zárt rendszerűből nehéz nagyot csinálni, ami jól szigetelt is... bár 165 l-hez nem is kell túl nagy.
itt olvashatsz rögtön 2 ilyet is.
ha a tiéd kész lesz akkor tölts fel róla képet és tapasztalatoto is írj valahova blog formájában, az is hátha valakinek hasznos lesz mint a linkelt szűrők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!