Mivel ajánljátok megkenni a szűrő tengelyét?
Figyelt kérdés
Gyárilag ilyen fekete zsíros fényhatású (gondolom ez azért jó, hogy kevésbé kopjon a kerámia és a rotor belseje) valamivel volt megkenve, de kezd lekopni róla. Mit javasolnátok erre a célra?2012. febr. 25. 20:20
1/7 anonim válasza:
Inkább ne kend meg semmivel. Ha gépzsírral, vagy szilikonnal, vagy varrógépolajjal megkened az beoldódik a vízbe. Nem tudom, mi az ami abszolút nem káros és ottmarad.
2/7 A kérdező kommentje:
És így nem fog rövidebb időn belül kopni vagy hangosodni a szűrőm?
2012. febr. 25. 20:33
3/7 anonim válasza:
Még nem kentem soha. 5 éves belső szűrőm van ami még nem hangos. Külső szűrőm csak 2 éves, még annak sincs hangja.
4/7 Salx Narval válasza:
Semmivel nem szabad bekenni, a szűrők forgó alkatrészei, önkenő ill kopásálló anyagokból készülnek, valamint maga a víz csillapítja a súrlódást.Az olcsóbb szűrőknél a tengely kemény műanyag, elképzelhető, hogy grafit, ill teflonbevonat is van rajta, ami idővel lekophat, de ezzel a cserén kívül mást nem tudsz csinálni.Itt azért megjegyezném, hogy nekem is van olcsó műanyag tengelyes szűrőm, ami gumiból készült siklócsapágyban forog, 20 éve tökéletesen, hangtalanul működik.Én azt mondom használd nyugodtan, nem hinném, hogy hangosabb lesz.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A biztonság kedvéért megkérdeztem, mivel gyárilag rajta volt ez a fekete smötyi.
2012. febr. 26. 16:55
6/7 Salx Narval válasza:
OK. Milyen szűrő egyébként? Csak a kíváncsiság kedvéért.
7/7 A kérdező kommentje:
TetraTec vödrös.
2012. febr. 27. 15:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!