Miért változott meg az állatok viselkedése az akváriumban?
Az utóbbi hetekben mindenki "lelassult" az akváriumban.A törpeharcsák sokat ülnek az aljzaton,amit eddig sosem tettek,a csigák mindig "alszanak" pedig eddig megállás nélkül köröztek reggeltől estig,a garnélák sem jönnek elő sosem... pedig minden ugyanaz,a kaja,hőmérséklet stb
Egyetlen változás hogy két törpegurámi is beköltözött,de nem bántják egymást,tök nyugi van.
Miért "lassultak" le az állatkák?
Karanténoztad a gurámikat?
Mióta üzemel az akvárium? Szűrő álladóan megy, vízcserék vannak?
Milyen garnélák mellé vettél törpe gurámit? Ugye tudod, hogyha megszokják a helyet, elkezdenek vadászni?
HAARP :)
Amúgy az időjárás változása lehet ilyen hatással a halakra. Én a garnélákon és a kisebb halakon még nem figyeltem ezt meg, de az aranyhalakon nagyon látszik, ha valamilyen frontváltozás van.
A gurámikat nem karanténoztam.Az első héten szétcsipkedték a gyönyörű gömbmohát és fészket építettek belőle a felszínen.Szerencsére ezt már nem csinálják.Neonok vannak zömmel mellettük.Ők az első héten féltek tőlük,de ma már együtt úszkálnak, gond nélkül.
A szűrőm az az akiban volt(Juwel) és hetente 50% vízcserét csinálok.A friss vizet elötte vödrökben 24 órát pihentetem+ vízelőkészítőt öntök bele.
Ültettem most be kb egyidőben a gurámikkal új növényeket,de furcsán nőnek,nyúlánkak,elsárgulnak,foltosodnak,elfonnyadnak...tehát kb az összes hiánybetegség megjelenik ami csak létezik.Vettem bele táptablettát és folyékony növénytápot és az sem igazán vált be.
De egészen eddig teljesen jól üzemelt(3 hónap)!Mindenki vidám volt és boldog és élénk.Mostanság meg "lelassultak".
(???)
1.Egy kis időre tedd külön a két törpegurámit :-)
2.Elektromos hiba az akvárium felszerelésben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!