Mi lehet a baja a xifonak?
Vasárnap lesz 2 hete, hogy kaptuk a halakat. Előtte nem volt halunk, semmilyen tapasztalatunk hallal nem volt. 8 xifonk(remélem jól írom) és 6 guppy. Éjjel nem volt áram a szél miatt, reggelre az egyik xifo a földön feküdt, és azóta is úgy van. Nagy ritkán megmozdul, de nem viszi túlzásba. 70 literes az akvárium. Két tapasztalt haltartótól kaptuk, szerintem nem beteg. Mi lehet a gond.
( nagyon tapasztalatlan vagyok, még nem jártam ezen az oldalon, ezért elnézést, ha ez az ezredik ilyen jellegű kérdés)
Előre is köszönöm!
Túl van telepítve az akvárium, és mivel leállt a szűrő is, így ez valamilyen mérgezés, talán ammónia.
A xifóknak nagyobb akvárium kellene, de ha marad is ez, akkor is ajándékozd el a halak felét.
Vízcsere mindenképp kell.
1 napos állott vízzel szokták csinálni.
Vagy ha sürgős, akkor felforralod a vizet és lehűtöd, így is kiszáll a klór és mehet bele, miután kihűlt.
Vagy veszel aquatant és belekevered a vödörbe vársz 10-20 percet és beöntöd a vizet az akváriumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!