Honnan tudjam mit változtassak az akvárium vizén h?
Ez egy örök talány, jobb híján kísérletezni kell, amivel az a legnagyobb probléma, hogy hetekig tart, mire 1-1 dologra reagál.
A hiánytünetekből valamennyire lehet következtetni, de egyrészt hasonlóak is lehetnek, meg többfélét is produkálhat, és így átfedések is lehetnek, ami megnehezíti a dolgodat.
Ráadásul ha pl. valami makroelemből van hiány, akkor az egész növekedés képes leállni, így a mikroelemek felvétele is leáll. És így ha a mikroelem hiánytünetét is mutatja, és csak azt kezeled, hiába öntesz a vízbe akármennyit, nem képes felvenni a növény (Liebig törvény).
A kimondottan növényes akváriumokban ezt úgy oldják meg, hogy mindent jócskán túladagolnak, aztán a túladagolást részleges vízcserékkel szabályozzák vissza. Ami jó nagy pazarlás, de miután kb lehetetlen lenne minden szükséges elem mennyiségét kiszámolni, még mindig ez a legegyszerűbb módszer. (Estimative Index)
Ezt olvasd át, hátha meglesz a megoldás:
Akkor csak jó volt az a cikk.
Tápoldat nélkül nem csoda, hogy minden tünetet produkálnak. :)
Utolsó,a te kommentedtől lettem a legokosabb.
Amúgy mint mondottam vala táptabletták vannak a talajban.akkor azokat minek árusítják ha ezek szerint semmi hatása?
Te utolsó erről mit gondolsz?Mert gondolom értesz hozzá..
Azt gondolom róluk, hogy inkább makroelemeket tartalmaznak, és nem komplex növénytápok.
Valamint azt, hogy sok vízinövény képtelen elegendő tápanyagot felvenni a gyökerein keresztül, kell nekik a vízben oldott tápanyag.
84% válaszíró kicsit túlreagáltam a kommentedet ne haragudj...!Meg akárhogy is nézem jobban értesz hozzá mint én!
Ma vettem amúgy Neptunos folyékony tápoldatot,megnézem segít-e.
Üdv!
Rendben, köszönöm!
Easy life profito-t vegyél. Tudom, drágábbnak tűnik, de a Neptunnal nem sokra mész, így az meg ablakon kidobott pénz.
Oké megpróbálom legközelebb!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!