Szeretnék vásárolni egy kicsi (max fél m x 40 cm-es) kocka akváriumot, leírná valaki, pontosan mire figyeljek?
Szia! A szüleim akvarisztikával foglalkoztak és még mai napig is mindent tudnak róla. Én már jóval kevesebbet, de amit tudok, leírom:
a 40 cm-es akvárium, a legkisebbek nem előnyösek, mert bennük olyan kevés a víz, hogy nem tud kialakulni a természetes egyensúlya a víznek. Jobb egy legalább 2-3X akkora, a halaknak is, mert több helyük van.
Az akvárium összeállításában a boltokban segítenek, de kell az aljára akváriumtalaj, ami természetes kőzet legyen, kell bújó a halaknak és vízi növény néhány, víztisztító, levegőztető, világítás fentről. Azért is jó a boltban kérni a segítséget, mert ott ki tudjátok választani, hogy mely halak tudnak egymással együtt élni.
Úgysem fogsz pont olyan méretűt találni. Ha kockát akarsz, csináltass. Ha jó a tégla alakú is, akkor pl
Első válaszadó:
A boltban nem azt nézik, hogy neked és a halaknak mi a jó, hanem, hogy nekik. Minden felesleges dolgot ráderőszakolnak.
Ha trópusi halakat tartasz, szükséged lesz egy vízmelegítőre.
Mielőtt belekezdesz, olvasd el:
Sok sikert!
Az nem ilyen egyszerű.Nem akarom elvenni a kedved a dologtól,DE!(sajnos mindig,mindenhol ott van az a fránya de...)Olvasom, hogy kezdő vagy azért én egy kicsit nagyobb akváriumot ajánlok neked (kb.70-80 liter).2 ok miatt:
1. könyyebb tisztán tartani
2. olcsóbb a fenntartása
A medencén (akváriumon) kívül szükség lesz még szűrőre.fűtőre,világításra,és Bár ez nem olyan fontos) légpumpára.Ezeket az akvarista boltokban szerezheted be.A halakban nem tudok segíteni.Ezeket neked kell összeválogatni.Itt van egy kis segítség: [link] De,nem mindegy milyen halakat válogatsz össze. Ehhez az [link] nyújt segítséget. Innen töltsd le az e-könyveket.alaposan tanulmányozd át őket. Az árak. Hát igen,ez a legnehezebb kérdés. Azt magadnak kell kikeresgélned a google segítségével.
Majd el felejtettem.A szűrőnél mindig kicsit nagyobb méretet válassz
Ha bármi kérdésed van még, írj nyugodtan privátot!
Hát de 50 x 40 x 40 az már 80 liter.
Sőt egy 50x50x40 az már 100 liter
A méretével nincs baj, jól is néz ki egy ilyen nagy kocka, csak még soha egy boltban sem láttam olyat.
A legutóbbi terra börzén volt egy kb pont akkora, de abban garra rufa halak voltak és nem volt eladó. :)
Jók azok a halak egyébként, bedugod nekik a kezedet és a bőrödet eszik. Nem harapnak, csak csikiznek :)
vegyél egy 72 litereset: [link]
tető is kell rá szerintem jó az üveg is.
ez csak 60 cm és remélem nem baj hogy nem kocka de szerintem egy ilyenben jobb a halaknak is és szebb is.
szűrés: [link] ebből elég a 600F is de ha teheted akkor inkább a 800F-et válaszd.
vagy pedig akasztós szűrő ami drágább de nem az akváriumban van: [link]
de ehetsz külső szűrőt is ami a legjobb de a legdrágább is: [link]
kell világítás amiről nem találtam képet de valaki majd kisegít.:)
kell automata fűtőszál 72 literbe 75 watt: [link]
kell valami talaj: [link] az mindegy hogy mi csak ne színes kavicsok mert annak nincs ermészetes hatása
kell bele élő növény a fénytől függ a fajtája.
és kezdésnek ennyi.
ha minden megvan akkor 2-3 hétig járatod az akváriumot szűrővel, fűtővel, világítással és növényekkel és mehetnek bele a halak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!