A már működő akváriumomba szeretnék önteni vizet mert a tetejétől számítva még 10cm hely van még és plusz 5cm-i vizet öntenék bele a kérdésem?
hogy ha kitöltöm a vizet és öntök hozzá Easy Life Easystart bacikultúrát beletölthetem-e előbb a vízbe és ha igen mennyivel előbb?
ha kitöltöttem a vizet(1 órája megtörtént már) hozzáadom a bacikat kb mennyi ideig várjak vele míg beleöntöm az aksiba
jelzem nem 50litert töltenék bele és az akvárium méretéhez számítva 13X-os vízforgatás van 1450liter/óra ha egybe számolom a külső és belső szűrésem adatait
valamint mennyi bacit öntsek hozzá?
Jobb lenne ha inkább este öntenéd bele, és most még párszor megkevernéd egy bottal, hogy estére kipárologjon belőle a klór.
Ha most öntöd, akkor aquatant szoktak bele tenni, (vízelőkészítő szert), és azzal elég 10 percet várni.
Mittudomén életbe nem szoktam bacikultúrát rakni az akváriumba. Beáll anélkül is.
Édesvizibe még soha nem vettem, csak tengerihez a talajba fecskendeztem bacit, de az ilyen lötty volt kis üvegben.
Működő akváriumba miért öntenél bacikultúrát? Már van benne magától is. De szíved joga, önthetsz bele abból is.
Magát a kérdést sem értem amúgy, hiszen hetente, vagy nagyobb méretnél 2-3-4 hetente kell egy kisebb vízcsere. Soha nem öntöttél még vizet a működő akváriumodba?
heti 20%-os vízcsere van de sose töltöttem fel addig az aksit hogy a tető alsó szélét elérje
írták nekem h addig nyugodtan feltölthetem nem lesz belőle baj és szebben is néz ki ezért akartam csak megtudni h bacikultúrával meglehetne-e gyorsítani a folyamatot v várjam ki az 1 napot :D
nem kell kombinálni és bonyolítani
egyszerűen csak szeretnék plusz vizet önteni az aksimba mert még fér bele
Nem mi bonyolítottuk, hanem te tetted fel annyira komplikáltan a kérdést, hogy a felét nem értettük :)
Így már egyszerű a helyzet, ahogy előttem mondták, várj fél napot és öntsd bele.
A bacikultúrának semmi köze a klórhoz és a hőmérséklethez, az nem vízelőkészítő, semmit nem gyorsít meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!