Házi készítésű külső szűrő?
ilyen vízpumpát vennék a 600 l/h-sat és egy kb 5 literes henger alakú edénybe szeretném és a kérdés az lenne, hogy hogy tegyem bele?
belűre kell vagy a tetejére vagy hogy?
esetleg ha valakinek van képe ilyenről az is jó lenne
és a csövek vastagságát mi határozza meg? milyen vastagok legyenek?
én azt gondoltam hogy egy gyári szűrő ki és befolyó csöveit megveszem egy komplett szettben és a csövekkel azonos méretű idomot ragasztok a szűrőbe.
és ebből az a kérdés hogy mivel ragasszak?
Akkor biztonságos egy ilyen nyitott szűrő, ha olyan magas, mint az akvárium. Úgy helyezd majd el, emeld meg valamivel, ha kell.
Én a 600 l/ó-t szoknak tartom egy ekkora szűrőbe, nekem 450 hajtja meg. Persze tudni kell, hogy mekkora akihoz lesz, és hogy lesz-e valami kiegészítés mellette.
A szűrőt felülre lehet tenni, igen, itt vannak képek, amikből kiindulhatsz:
Csövek:
A befolyó ág a csonkra illeszkedik, az szűrőnként meg van adva. Nálam a nyomó oldali azt hiszem 8 mm. A kifolyó cső sokkal vastagabb, ki kell tapasztalni a megfelelő méretet. Nálam 19 mm, tehát több, mint a duplája.
Aha, hát akkor kellene a 600 l/ó, de az elején sok lesz, ha beállt már talán kevés is, könnyebb két szűrővel operálni.
Ha zártat szeretnél, akkor a ragasztás nem lesz elég, nyitható de masszív zárás kellene, jó tömítés. A sziló nem is fog meg mindent, vannak a különböző műanyagokhoz olyan ragasztók, amik feloldják magát az anyagát, így tökéletes hegesztett kapcsolatot létrehozva.
Akvarista.hu-n sok leírást találsz, ha a blogok keresőjébe beírod a diy szűrő kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!