Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az alganyaló bírja e a parakillt?

Najoági72 kérdése:

Az alganyaló bírja e a parakillt?

Figyelt kérdés
Ma minden előzmény nélkül megdöglött 2 dalmata mollym, 2 black mollymon pedig fehér foltok vannak a pikkelye szinte eláll a testétől. Mi lehet ez? Használhatok esetleg parakillt? 2 kis alganyalóm van, úgy hallottam, hogy ezek nem nagyon bírják.
2012. febr. 13. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezd meg egy kisállatkereskedésben, vagy ahol vetted őket.
2012. febr. 13. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez hasvízkór és darakór egyszerre. Valószínűleg a rossz vízminőség okozza, ha ezeket a halakat 150 liternél kisebb akváriumban tartod, akkor egyértelmű, hogy mi a probléma. Így is csak jó szűréssel és heti 20% vízcserével lehet szó haltartásról.

Ha viszont rendben vannak az életfeltételek, akkor bactopur directtel vagy dezinfekt+aquafurannal kezelhető.

Az algázók ha még nem nagyon gyengültek le, akkor kibírják a kezelést.

2012. febr. 13. 23:18
 3/7 anonim ***** válasza:
19%
Az előző válaszoló túlreagálta a dolgot! A betegségek azok amiket leírt és a parakill is pont jó lesz egy kis metilénkékkel. Cserélhetsz vizet előtte, hadd frissüljön. Amúgy nekem van egy 30 centis ancim és sose zavarta semmi szer. A többi hal pedig vígan elél sokkal kisebb akváriumban, ritkább cserével (nem hiába kezdő akvaristák kedvencei)
2012. febr. 14. 00:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves megválaszolom...

Határtalan szakértelmed süt a válaszodból.

1. A parakill hasvízkór esetén nem hatásos. Metilinkékkel meg pláne hülyeség egyszerre használni, hiszen az egyik hatóanyaga pont az. Miért adagolnád túl egy erre amúgy is érzékeny halnál?

2. Az anci maximum 10-12 centire nő. Megnézném a 30 centis példányodat... Ne osszon már tanácsot az, aki a saját halai fajtájával sincs tisztában könyörgöm...

2012. febr. 14. 09:37
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

T. Mire

Valóban nem egy ancim van, hanem Hypostomus plecostomus-om. De mivel méretétől eltekintve mind tulajdonsagaiban, mind evolúciós eredetét tekintve nagyon hasonló halrol van szó, ezért mertem ezzel az egyszerusitessel élni

2012. febr. 14. 10:35
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Másfelől pedig bár nem vagyok akvarista, többéves setbiologiai és biokémiai tanulmányaim azt hiszem éppen elegendőek ahhoz, hogy atlassam hogy a különböző szereknek milyen hatásai vannak a mikroorganizmusokra.
2012. febr. 14. 10:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeiteket. Végül is a részleges vízcsere és parakilles kezelés mellett döntöttem. A fehér foltok még megvannak ugyan de már legalább esznek!
2012. febr. 16. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!