Melyik szűrő a jobb?
1. Hailea RP 400
2. Atman 800F
3. Hailea HL-BT700
Hátrány: 77literbe kéne...:s, Mert nyáron tervezem a nagyobbat és addig fölöslegesnek tartom hogy kicsit vegyek... Nagyon nagy lenne?
De azért is lenne jobb mert 40cm magas az akvárium és most van benne egy 300l/h -s aquael ami pont jó lenne bele teljesítmény szempontból de, a talaj meg a szűrő között van 15cm ami sok..:s
Köszönöm a válaszokat.:)
Teljesen különböző teljesítményű szűrőket linkeltél.
Kezdjük ott, hogy 77 literbe nagyon kevés a 300 l/ó. Neked inkább 500 körül lenne ideális.
Na most, nem írtad le, hogy mekkora akváriumba szánod a következőt. A lényeg, hogy a vízforgatás legyen legalább 6X óránként. Most a legjobb lenne, ha egy szabályozható teljesítményűt vennél, aminek az alja 400-500 l/ó, a teteje pedig a majd nagyobb akváriumba ideális. A linkeltek közül nekem a Haliea RP 600 tetszik a jelenlegi akidhoz, de az nagyobba már nem jó.
És még annyi, hogy az ajánlott akváriumméretet ne nézd, csak a vízforgatást és a szűrő méretét.
A 3X forgatás 20 éves adat kb. Most normál akváriumba 6X az ideális, növényesbe 10X.
A gyári adat csalóka, általában osztani kell 2-ővel legalább. De a vízforgatás a mérvadó, nem az ajánlás.
"Én azt olvastam hogy 3X ának kell lenni."
Telepakolt szűrőanyaggal, és megtelepedett baktériumokkal.
Ezek több, mint 50 %-kal fojtják le a névleges (gyártó által megadott) vízforgatást.
Ezért kell minimum(!) 6×-os vízforgatás, hogy legalább 2,5-3×-os maradjon belőle, ha rendesen beáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!