Ez milyen hal lehet?
Állatkereskedésben láttam egy halat, ami nagyon megtetszett, de kiírva nem volt a neve, meg eladó sem jött felénk 10 percig, úgyhogy gondoltam, inkább megnézem diszhal.info. De ott nem találtam.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy sügérféle, mert egyrészt a többi hal mellette is az volt, másrészt meg ő maga is olyan formájú volt. Kicsike (max. 5cm), fekete (talán sötétkék) alapszíne van és ezen világoskék pici pöttyök.
Talán a petrochromis trewavasae - szélesszájú sügér hasonlíthatna rá, de a boltban, amit láttam mindegyiknek biztosan kék pöttyeik voltak.
Szerintem te ezt láttad:
Ivadék korában pöttyös, majd kifejlett korára lesz rajta a csík. Te valószínű még ivadékot láthattál. Más nem hiszem, hogy előfordul kereskedésben, ezt láttam már elég sok helyen. Mondjuk nekem még nem volt, mert nekünk Malawi-taviak vannak, de én csak erre tudok gondolni most hirtelen.
Akkor meg:
Pseudotropheus spec. elongatus "Neon Spot"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!