Tényleg több napot várni kell a halak betelepítésével?
Jajj, nagyon összekeverték itt a fogalmakat, még én sem értek minden választ...
Tehát. Ha frissen berendezel egy akváriumot, 2 hétig kell üresen járatni. Ez idő alatt megtelepszenek a szűrőben a baktériumok, letisztul a víz, satöbbi.
A halak betelepítése pedig egy másfél órás folyamat körülbelül. Fél órán keresztül állnak zacsival a vízben, majd egy keveset belemersz az akvárium vizéből. Így még fél órát vársz, majd még egy kicsit töltesz a zacsiba. Fél óra után pedig beengeded őket.
Ha úgy telepítesz halat, hogy már vannak az akváriumnak lakói, akkor a frissen érkezőket 2 hétig karanténozni kell külön helyen a fertőzések elkerülése végett. A növényeket szintén, bár azokat agresszívebb módszerekkel azonnal lehet fertőtleníteni.
Inkább több hetet, nem napot.
Felgyorsítani baktérium kultúrával lehet, pl sera nitrivec.
Ezzel 3-4 hét helyett 2 hétre lecsökkenthető a várakozási idő.
4 hét, utolsó. nagyon el vagy tévedve 2 hét kell, és ez bőven elég
nitrivec-el akár 1 hétig is lerövidíthető.
az egész akvarisztika biológiára alapozódik.. sehol nem olvastam még 4 hetet, légyszives egy link?
én érezni, h itt 3 kategória jött létre a gyakorin. A tudatlanok, a túlzók, és akik tudnak a számokat ismerik és tudnak is valamit, valamint az olvasott információkat nem úgy adják tovább, h hozzáadnak 1-2 számot, hogy nehogy leosszák őket, divatból
8. vagyok.
Mondok még egy kategóriát:
Az írástudatlan okoskodók, akik az olvasással sincsenek barátságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!