Hány literes akváriumig jó ez a külső szűrő?
Régebben kinéztem magamnak egy külső szürőt, de 40-45ezer forintba került. Most rátaláltam erre ez mekkora akváriumba jó?
Atman AT-3336 (Aqua-Pro 2 / Evo 2208) PROF töltet: Lávakő és HOBBY Absorbex
csak mert az ára is elég elfogadható lenne
szerintem olyan 160 liter körülig lehet jó.
de egy link jó lenne hogy honnan nézted
Attól függ, milyen akváriumba. Komolyabb növényesbe maximum 80 literig, hagyományosabb akváriumba úgy 150 literig. A gyári szűrőanyaga elég gáz, a lávakő ekkora darabokban kb. semmit sem ér. A fél centis darabokból álló lávakő sem a legjobb, de azért működik, ez a méret viszont legfeljebb grillezésre jó.
Ez a szűrő papíron gyengébb, viszont az eheim szűrői tényleg tudják azt, ami rájuk van írva, míg más gyártók erősen szépíteni szoktak. Ezért kb. egy kategória a kettő. Ennek a gyári szűrőanyaga is jó minőségű.
Belső szűrő nélkül kb. 100-120 literig. Belsővel 150-160 literig.
Amúgy a linkelt eheimmel nem igazán sorolnám egy kategóriába, mert az atmanhoz képest valami nevetséges méretű szűrőtérfogattal rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!