Mekkorát tud harapni egy márványsügér?
Hát nagy szája van, én nem láttam hogy lennének fogai.
Egy ilyenem volt, de csak 20 centisre nőtt, aztán eladtam.
Nem volt neki sem elég helye nálam. És ja ingyen adtam el, nehezen, mert nem kellett senkinek. Mindegy, szóval úgy nyúltam a vízbe, hogy ő mindig a máik oldalon volt és figyeltem, nehogy neki rontson a kezemnek. Elég gyors különben. Volt hogy adtam neki élő halat is enni.
Nyugiban volt, lesett a sarokban, aztán hirtelen megindult és mikor közel volt a kis hal, akkor beszívta a szájába. Ez volt a taktikája neki.
Bár a kezemnek sosem próbált nekirontani, mert szerintem látta hogy nagyobb vagyok nála. Azért nem olyan hülye. Nagyon okos hal volt. Olyan volt, mint egy kutya. Játszott is. Mindennap átrendezte az akváriumot, és mindig új növényt, vagy műnövényt kapott játszani, mert tulajképp a növényeket tőből kitépte, hiába ástam el, és vitte a szájába, ide-oda, csinált magának kis fészket aztán oda bebújt mögé és onnan lesett kifelé. Néha még a talajt is kiásta, nagy gödröket ásott bele.
Nagy csipesszel etettem egyébként fagyi hallal.
A tubifexet és a szunyoglárvát nem ette meg, azzal csak rumlit csinált. Beszívta, aztán kiköpte szanaszét a vízbe.
És akkor leszívócsővel kellett kiporszívóznom, hogy ne legyen olyan undi az akváriuma.
Naigen. És pl elég sok oxigénre is szüksége van.
Ha fulladozik nem megy föl levegőt venni, csak lent fújtat erősebben a víz alatt.
Tegyük fel van egy levegőztető, ami fújja be neki az oxigént. De ha áramszünet van 4-5 órán át, akkor egy 300 literesben tutira meghal, mert nem elég nagy a vízmennyiség neki ahhoz, hogy pillanatok alatt ne fogyassza el belőle az összes oxigént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!