Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 80 literes akváriumnak kell...

80 literes akváriumnak kell külön akváriumnak gyártott bútor? Alacsonyabb könyvespolc elbírja vajon?

Figyelt kérdés
2009. máj. 28. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy 80 l-es aksi kb. 80 kilo+ a dísztárgyak. Nem hiszem, hogy egy kisebb könyvespolc elbírná. Amikor nekem 80 l- es volt régen, akkor egy íróasztalon tartottuk és az elbírta ( meg a mérete is volt úgyhogy jól nézett ki.) Külön állvány sztem csak akkor kell, ha nincs semmilyen bútor ami ennyit elbír.
2009. máj. 28. 21:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy felnőtt embernek fel kell állnia a bútorra...
2009. máj. 28. 22:29
 3/4 anonim ***** válasza:
50%
Ha rá áll az ember,az nem ugyan az,a kg lehet hogy egegyezik,de a súly nem egész évben terhelődik rá,ha az ember feláll rá 1percre,másrészt egy pontra terhelődik az a súly,és nem eloszlik olyan méretben ,mint az akvárium.(egyszerű "fizika",csak végig kell gondolni)Szerintem egy olyan 90 kgval számolj,a díszek,a víz,és az akvárium maga sztem ennyit nyomhat összesen.Ha van lehetőséged,vegyél egy álványt,nekem kb 60kg-nyi aksi van egy egyszrű,2részes álványo,és egy vastag ész széles fa lap van alatta,hogy jobban szétoszoljon a súly,és elbírja,nincs gond vele.
2009. máj. 29. 16:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Az ember-tesztet javasoltam...

Egyszerű fizika: Amint rálép, lefelé nyomja. Kisebb felületen állt, tehát ha a bútorlap közepén elbírja az x kg tömegű embert, akkor az akváriumot is.

Akvárium alá mindenképpen tegyél "hungarocellt" vagy polifoam-ot. Újabb bútorlap csak halottnak a csók, ha kifolyik a víz. A fa nedvesség hatására vetemedik.

Polcon tartok 4 db 46 literest, asztalon egy 50-est és egy 30-ast, komódon egy 54-est, cipős szekrényen egy 50-est, állványon és komódon egy-egy 140-est. (Biztos kimaradt pár...)

Egyedül a 140-es alatt hajlott meg (számomra) láthatóan a komód bútorlapja, de pár éve bírja... Vásárlásnál arra figyeltem, hogy ne csak a két szélén legyen megtámasztva a felső lap.

A könyveknek sem könnyűek...

2009. máj. 29. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!