Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha a lávakő jó a szűrőbe...

Ha a lávakő jó a szűrőbe akkor a faszén is?

Figyelt kérdés

vagy valamilyen szén?

csak érdekelne a dolog.

2012. jan. 18. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
aktív szén az jó
2012. jan. 18. 17:06
 2/10 Platypus ***** válasza:
Az aktív szén igen. De inkább csak használható mindkettő, mint jó. A gyári szűrőanyagok nem csak drágábbak, de sokkal hatékonyabbak is azonos térfogaton.
2012. jan. 18. 17:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Necces, mert hamar eltömődhetnek a pórusok ha bioszűrőnek gondoltad és ezért gyakran kellene cserélni ami nem biztos h jó.Meg lehetnek szennyeződések benne amik károsak az élőlényekre.vagy pl olyan anyagok amelyek keményítik a vizet,savasítják lúgosítják,stb...Ha nincsenek kényes halak növények, akkor szerintem egy alapos mosás után mehet bele,persze csak keveset a biztonság kedvéért.
2012. jan. 18. 17:08
 4/10 A kérdező kommentje:
az a mindkettő az melyik kettő lenne?
2012. jan. 18. 17:09
 5/10 A kérdező kommentje:

nem akarok tenni a szűrőmbe csak kérdeztem hogy ó lenne-e

de a lávakövet azt tervezem mert nem ártana egy kicsit javítani a biológiai szűrésemen.

2012. jan. 18. 17:10
 6/10 anonim ***** válasza:

aktív- meg a fa-

De igaza van, jobban járnál,erre a célra gyártottal,pl siporax

2012. jan. 18. 17:11
 7/10 anonim ***** válasza:
lávakő is jó
2012. jan. 18. 17:11
 8/10 Platypus ***** válasza:

A mindkettő a lávakő meg a faszén.

Én seachem matrixot használok és abszolút megérte az árát.

2012. jan. 18. 17:49
 9/10 A kérdező kommentje:

hát én sajnos nekem nincs sok pénzem és mindig az olcsóbb megoldást keresem és itt a lávakő az.

van aki meg van vele elégedve és van aki azt mondja hogy nem jó, hát most kiderül hogy én mit mondok majd.

2012. jan. 18. 20:19
 10/10 Platypus ***** válasza:
A lávakő akkor jó, amikor sok helyed van, például egy házi külső szűrőben vagy szűrőakváriumban. Jó ez is, csak nem tudja ugyanazt a teljesítményt. Egy kisebb külső szűrőben alig 1-2 liter helyed van szűrőanyagra, ilyen körülmények között már hatalmas előnye van a jobb pórusszerkezetű gyári anyagoknak. Van ezek közül is olcsóbb, például kínai siporax utánzatok,amik még mindig jobbak mint a szén vagy lávakő.
2012. jan. 18. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!