Szegeden hol van olyan tüzép ahonnan tudnék szerezni bazaltot?
Fel kell hívni őket. A legtöbb helyen szoktak tartani. Próbálhatsz apró, 1 mm szemcseméretűt keríteni, azt nehezebb. A legtöbb helyen csak durvább van.
Ha nagyobb sziklát, vagy követ akarsz, akkor Szőregen van egy jó kőlerakat, én ott vettem a köveket. Nem bazalt, de elég sötétszürke égy kicsit zöldes árnyalattal, valamilyen átalakult kőzet lehet. Itt van kép róla:
Van még nagyon sok másik fajta kő is, biztos találsz neked tetszőt. A lerakat a Szőregi úton van. Ha Szeged felől mész, akkor kicsivel a szőregi temető után, egy udvarban. A trópusosok is visznek tőlük köveket. Bazaltzúzalékot nem láttam ott. Amúgy szintén bazaltszerű köveket (inkább szürke) a villamos alól szedtem ki. Még nem olyan koszosak:) Alapos sikálás, főzés, savazás után jók azok is. Olyat is használok. Csak az újonnan felújított vonalakról szedd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!